Tudtátok, hogy oltás után nem szabad Germicidet adni lázcsillapításra?
Azt megkerdezhetem hogy mit mondott a foorvos, hogy miert nem szabad adni?
Nekem es minden ismerosnek azt mindta az orvos hogy germicid kupot adjunk oltas utan ha gond van. Nurofent ugyis csak 3 honapos kor utan szabad hasznalni (tajekoztatojaban is irjak)
A nurofen is adható, de csak 2 ml.
Az orvos mondta
Szakszavakat sajnos nem tudok, de azzal magyarázta, hogy abban az esetben, ha az oltás bármilyen szövődményt okozna, akkor annak a tüneteit is gátolja a Germicid, így később tudják csak észrevenni.
Nem olyan orvos mondta, aki a jutaléka miatt ajánlaná, és fél éves babáról van szó, arról nem is beszéltünk, hogy 3 hónap alatt mi adható.
És azt tudtad, hogy minél gyakrabban adsz a kisgyerekednek ibuprofen tartalmú gyógyszert, annál nagyobb lesz a felnőttkorban kialakuló szív- és érrendszeri betegségeknek a kockázata?
Minden gyógyszernek megvannak az előnyei, kockázatai. Ezért nem szoktam érteni az "előre adott lázcsillapítást". Azért érdekelne, hogy milyen szövődményt takar el egy lázcsillapító, amit a másik nem. Ez egy orbitális baromság szerintem. Ha valóban így lenne, annak szerepelnie kellene a betegtájékoztatóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!