Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti anyósotok is állandóan...

Ti anyósotok is állandóan etetné a gyerekeiteket?

Figyelt kérdés
Az én anyósom folyton etetné. pl. jaj ez a gyerek nem éhes? adjál neki enni. De az én babám nem egy nagy étkű. Már a múltkor megmondtam neki hogy nem kér enni erre meg megsértődött.
2013. márc. 6. 12:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem minden nagymama ilyen. Az anyukám nem szól bele a gyereknevelésbe, csak tanácsot ad, ha kérek és ha mégsem úgy csinálom nem sértődik meg. Csak azt és akkor ad a babámnak, amit én "engedélyezek".

Anyósom sem ilyen, Őt konkrétan nem érdekli az unokája, nem is látogatja.

2013. márc. 6. 13:41
 12/18 anonim ***** válasza:
Az én anyósom állandóan etetné az 1 éves lányunkat. Mindig jobban tudja mennyi kell neki, ezzel már kiakaszt. Náluk voltunk és készítettem össze a kicsinek az ebédet, majd ő legalább 10-szer megkérdezte, hogy ez nem lesz-e kevés neki. Egyszerűen hiába mondtam, hogy nem kevés, nem értette. Majd kiakadt, hogy ne mondjak már ilyet, ez tuti nem elég a kislánynak. Akkor én is kiakadtam és beolvastam neki, hogy én tudom mennyit szokott enni, ne okoskodjon (erre persze megsértődött). De tömné állandóan mikor ott vagyunk, hiába előtte evett!
2013. márc. 6. 14:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Igen:) Bár ez engem nem zavar, úgyse eszik többet mint amennyi kell neki... De ti milyen sűrűn találkoztok anyóssal, hogy ez problámát jelent? Néha nem férne bele, hogy megetethesse ő is?
2013. márc. 6. 15:30
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem sűrűn találkozunk de ha ott vagyunk akkor 2-3 napot is ott kell lenni. Félóránként kérdezgeti hogy nem éhes adjak neki valamit stb. nem ő ül le és eteti mert szegényke nem ér arra rá.
2013. márc. 6. 18:10
 15/18 anonim ***** válasza:
De ha látja hogy nem kell a gyereknek a kaja, akkor se hiszi el? Hát akkor nem egyszerű anyósod van...:( Én lehet hogy addig próbálkoznék ameddig meg nem unná:) ("látod, most sem éhes a pici, majd én tudom mikor kell őt megetetni") Előbb-utóbb csak leesik neki:)
2013. márc. 6. 18:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Második vagyok bocs a késői válaszért.

Nekem annyiból egyszerű hogy mindig is elég kimért voltam gyerek témában. Próbálta 2 hónaposan rám tukmálni az ő igazát miszerint :ohh már bármit ehet, nem fog belehalni....

Én meg nyugodtan válaszoltam neki:na látod ezért van az hogy ő a te gyereked,ergo ugy nevelted ahogy akartad, azzal etetted amivel akartad. ez a gyerek meg az enyém ugyhogy majd én eldöntöm mi a jó neki.

Sok anya azért nem mer szembeszállni anyóssal mert fél hogy a férjével veszekedni fog.. engem pont nem érdekel az utolsó szó ugyis az enyém.

Légy anyatigris. ....

2013. márc. 6. 23:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves válaszolók, ne haragudjatok, de én nem értem ezt. Eleinte én is így voltam vele, hogy semmi csoki, semmi cukor, meg azt egyen amit én akarok adni. De pár hónapos korában rájöttem hogy tiszta hülye vagyok! Voltak alap dolgok amik mellett ki kellett álnom, hogy pl 1 éves kora előtt mit ehet meg mit nem, de azóta nyugodtan adhatnak neki amit akarnak. Higgyétek el, hogy semmi baja nem lesz a gyereknek, nem kéne minden szaron összeveszni. Ha egészségesen, változatosan eteted, akkor belefér még a csoki is, és még a jó viszony is megmaradna... (annyira nehéz lenne elvenni pl. a 85 éves déditől azt a csokit, hogy majd megeszi később a gyerek? utána ki is dobhatod...)

Még valami, ti gyerekkorotokbannem nem szívesen mentetek mamához kajálni? meg biztos ti sem ettetek soha csokit...

Na mindegy, különösebben nem érdekel hogy egy vadidegen min veszik össze az anyósával, csak nektek lenne jobb ha kicsit lazítanátok...

2013. márc. 7. 07:49
 18/18 anonim ***** válasza:

ne is mond...az en lanyom eszik normalissan ,nemvalogatos ,orom nezni de tenyleg :)

egy baja van h anyosomnak nem akar enni...ha o adja neki az etelt nem fogadja el....ha nala vagyunk mindig o akarja etetni ,de persze lanyom nemeszik ,igy mindig ebed helyett beprobalkozik ilyen hulyesegekkel mint a puding ,v jaj nemehes adjunk neki csokit ,h valamit azert egyen .jaj ezt sem szereti....

multkor is szendvicseket ettunk es a lanyom is evett szepen az enyembol kis katonakat,az anyosom is akart neki adni de a lanyom ki nem nyitotta a szajat -erre szinte beletomte...a sogorom alitotta le h nemlatja h nemkell neki ,meg se birtam szolalni....

amugy megszokom neki mondani h ha nemeszik akkor majd eszik kesobb,nemkell tomni ,foleg nem normalis kaja helyett csokit adni neki ...nemszokom elhallgatn i amit gondolok ,de az az eset annyira meglepett h levegot venni nemtudtam...nemnormalis...

2013. márc. 11. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!