Mennyi pénzből lehet kihozni a babakelengyét, ha többnyire mindenből újat szeretnénk venni?
Határ a csillagos ég;)
Barátnőm mindent újan vett, nagyvonalakban tudom:
babakocsi: 45.000 Ft
2 takaró: 3000Ft/db
10 textilpelenka 3000 Ft
10 rugdalózó az első két-három hónapra 20.000 Ft
Kombidresszek: 20.000 Ft
Kiskád: 3.000 Ft
Kiságy: 25.000 Ft
Hát azt elhiszem :) Azért érdekelne, hogy mennyi az a pénz, amit minimum rá kell költeni.
Mondjuk ruhácskákat kaptam barátnőktől, meg családtagoktól. Szinte mindenféléből van, így azokra nem kell költeni.
Attól függ, miből milyen minőséget veszel. Vehetsz 45 ezerért is babakocsit, de 100-200 ezerért is.
Azt mondom, ha mindenből újat veszel, ruhákat nem számolok, de nem a legdrágábbat, akkor olyan 150-200 ezer. Ebben benne van a babakocsis, babahordozó, fürdető kád+állvány, pelenkázó, amit a kiságyra lehet rátenni, akkor a kiságy, amit 10 ezerért is lehet újonnan venni. De kérdés, veszel-e légzésfigyelőt, bébiőrt, ágynemű a kiságyba, cumisüvegeket beszerzel-e előre, de abból Aventot vagy Tommy Tipee-t ajánlok, vagy a MAM-ot. Na meg rengeteg apró dolog van még, ami aztán szép kis összeget kiad.
Szerintem 200 ezertől kezdve, akár 1 millióig is terjedhet. Ismerek olyat, aki 800 ezret költött babakelengyére ruhákkal együtt, mert ugye neki mindenből a legjobb és legdrágább kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!