Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mindig ugyanakkor viszitek...

Ti mindig ugyanakkor viszitek a babákat sétálni?

Figyelt kérdés
Mennyire fontos ez a napirend kialakításában? Én általában ebéd után viszem ki, de elgondolkodtam, ha nagyobb lesz valószínűleg pont akkor fog aludni,így lehet már most át kéne térni a délelőtti sétára. Vagy ezzel ráérek akkor,csak nem szokja meg nagyon azt ami most van? Ti hogyan csináljátok. 4 hós első babás
2013. márc. 5. 07:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Az en babam is pont 4 honapos.

En ugy csinaltam eddig hogy ebed utan aludt ( kemeny 20 perceket alszik)

Felkelt es utana vittem el mindennap 2-3 orara es akkor a setat szinte mindig atalussza.

En is pont ezen agyaltam hogy lehet ebed utani alvasa utan meg jatszanek vele kicsit es csak utana vinnem el ne rogton alvas utan.

Es en sem tudom hogy csinaljam,ugyhogy leirhatna nekem is valaki a velemenyet :-)

2013. márc. 5. 07:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek igényei úgy változnak, ahogy nő. Nem kell Nem kell még átállnotok az óvodai napirendre, csak mert pár év múlva úgy fog élni.

Ha ez így most nektek jó, akkor minden rendben. Később változni fog az evése, alvása, játéka, gond nélkül tudod majd a sétát is az éppen aktuálisan megfelelő helyre tolni.

Mi nem mindig ugyanakkor megyünk, 9 hónapos a fiam. Semmi baja, megvan a napirend nagyjából, de napról napra változik minden, és leginkább ő alakítja, nem én. :)

2013. márc. 5. 07:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A napirend fontos, biztonságot nyújt már a kicsiknek is, de fontos, hogy rugalmas is kell, hogy legyen. A gyerekek igényei is folyamatosan változnak még ebben a korban ( alvási, étkezési szokások, egy picit többször eszik, többször alszik, egy 10 hónapos sokszor már csak egyszer alszik- bár van amelyik még kétszer)

A séta viszont pl évszaktól is függ. Hiszen míg januárban 5 órakor már sötét van ( ezért talán érdemesebb kora délután vagy délelőtt kivinni), nyáron csak este 9- kor megy le a nap. És mivel napközben nagyon erősen süt, ezért érdemesebb délelőtt 8-9 körül lent lenne egy órát, illetve du 5-6 körül, amikor már nem olyan erős.

Na most lehet kicsit összezavartalak. Szóval a mindennapos rutin inkább ilyenekben látszódjon, hogy lefekvés,annak a menete ( fürdés, kaja összebújás; fürdés, mese ringatás alvás - ezek csak példák) A levegőztetésen ne idegeskedj(etek), egyelőre jó így teljesen, aztán úgyis észreveszitek majd, ha mások az igényei, és akkor könnyen átállhattok arra.

Üdv

2013. márc. 5. 07:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Én mindig ugyanakkor viszem. A nagyobbikat még azért vittem így, mert nagyon kényelmes típus vagyok, ha nem osztom be, hogy márpedig 3-tól séta, szerintem hetekig nem lett volna a levegőn. De neki szerintem akkor még teljesen mindegy volt.

A kicsinél más. Ő 11 hónapos, még kétszer alszik egy nap, amiből a délelőtti mindig a babakocsiban van. Ha valami miatt nem tudunk lemenni, inkább nem is alszik. Mostanában, hogy jobb az idő, délután is lemegyünk, de ennek az időpontja eléggé változó.

Szerintem felesleges azon agyalni, hogy mi történik, ha "megszokja". Változnak a babák nagyon.

2013. márc. 5. 07:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Nagyon ritkán megyünk kétszer ugyanabban az időben sétálni. Ha reggel boltba kell menni akkor reggel megyünk, ha csaj barátnőkkel csavarogni akkor általába kora délután, ha nyűgös akkor még este is leviszem. Én szándékosan csinálom így, mert nem akarom, hogy túlságosan ragaszkodjon egy megszokott dologhoz. Az alvások és a kaják na meg persze a fürdés nagyjából ugyanarra az időpontra esnek. Szerintem ez bőven elég a megszokott rendhez.
2013. márc. 5. 08:51
 6/9 frászkarikaborsó ***** válasza:
Az enyém is 4 hós, neki még nincs órára pontos napirendje, mert van hogy reggel 6-kor kel de van hogy csak 8-kor, és aszerint indul a nap. Aztán olyan is van hogy 2 óra múlva már éhes, de van hogy 4 óráig kibírja, na most képzelheted hogy minden napunk máshogy alakul :) A séta is, csak annyi állandó hogy alvásidőben megyünk ki, de ez mikor hány órára sikerül.. sőt ha jó idő van én egy nap kétszer is kiviszem aludni, legalább én tudok kicsit matatni a kertben.
2013. márc. 5. 09:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!Az én kisfiam 3 hónapos,szinte minden nap sétálunk ha tehetjük.Nem mindig ugyanabban az időben,hiszen mondjuk hétfőn kiviszem 11-kor,kedden 11-kor még szakad a hó,akkor nyilván nem indulok el vele,csak azért mert "kötelező".Megvárom,hogy jobb idő legyen.Ez csak egy hülye példa.:)

Értem én,hogy fontos a napirend...de ez a fajta merevség nekem nem jön be és nem hiszem,hogy ezt a baba megsínyli.Nálunk csak a fürdés és az azt követő rituálé a fix.

2013. márc. 5. 11:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor nem idegeskedem túl. Néha "kötelezőnek" érzem én is, hogy minden pontosan történjen és idegesít ha nem jön össze. Akkor lazábbra veszem ezt és majd alakulnak a dolgok még.Csak nem szeretném őt összezavarni, de akkor nincs ennek ilyen nagy jelentősége! A fürdés az fix nálunk is, a kajálások is kezdenek beállni kivéve az éjszakát :( Inkább akkor erre fektetem a hangsúlyt!
2013. márc. 5. 11:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Fontos a rendszeresség,de az is hogy Te jól érezd magad!A babádnak is számít hidd el! :)

Hajrá!Előző voltam!

2013. márc. 5. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!