Tényleg nem jó, ha az összes játék szem előtt van?
Én kisméretű műanyag tárolódobozokat vettem, 3-at. Mindegyikbe tettem pár darab játékot és azokat váltogattam naponta. Mármint a dobozokat.
Bár nem írtad mennyi idős a babád, de a fiam 10 hónaposan már rendesen használta a szobáját. Kiszolgálta magát játékkal, azzal leült a szőnyegre és játszott.
Szerintem meg gyerek- és életkorfüggő is.
Egy csecsemőnél szerintem nem jó, ha túl sok inger éri, ilyenkor tényleg elég 1-2 játék elé.
Viszont szerintem gyerekfüggő is, kisfiamnak tényleg sok játéka van (sokat örököltünk, Teszveszen is sokat vásárolok, első unoka apósom részéről), de sosem mondhattam, hogy unatkozna, vagy megzavarná a sok játék. A szobájában mindig rendszerezve vannak a játékok, mindennek megvan a maga helye, és azt veszi le, ami épp kell. Én is alkalmaztam kb. 1,5 éves korában ezt az "elpakolom az egyik adagot" módszert, aztán jött és kérte, mert ő számon tartotta, hogy onnan hiányzik vmi.
Most 5 éves, azóta is minden játéka a szobájában van, csak azt pakolom el, amit ő mond, mert már kinőtte.
Szia!
Nálam a lányommal ugyanez volt, millió játék, de semmi sem kötötte le, ott kellett lenni vele. Próbáltam a dobozos/cserélgetős dolgot, valamit segített, de drasztikus változást nem hozott. Már 3 éves, bölcsiben szépen leköti magát, de itthon még mindig igényel minket.
Aztán megszületett a fiam, aki szöges ellentéte, elmatat egyedül, minden érdekli, neki is kint van egy csomó játék, vannak kedvencei, sokat eljátszik egyedül, ha valami leköti, a többi nem is érdekli.
Szóval ez szerintem gyerekfüggő. Lehet trükközni, de csodát ne várj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!