Mi a minimum ml, amit egy 7 hónapos beteg babának meg kell innia egy nap, hogy ne száradjon ki?
Köszönöm!
Nem, semmiképp nem erőltetem. Ő ki is köpi ha már elég.
Ő egészségesen sem egy nagy evő, legalábbis a körülöttünk lévő hasonló korú babákhoz képest. Egészségesen úgy 500-600ml tápot + egy kis főzi, gyümi amit eszik. 31-én lesz 7 hónapos és 7 kg. A születési súlyát megduplázta, szóval tudom,hogy rendben van így, csak amikor mindenki azzal dicsekszik, hogy bezzeg az ő babája milyen sokat eszik és már 5 hónaposan 7 kiló volt, attól kinyílik a bicska a zsebemben! :)
Most betegen tegnap 480 ml, ma 360 ml-nél tartunk, szerintem ma sem lesz több mint a tegnapi.
Csak annyi rosszat olvasok itt a kiszáradásról, hogy már tiszta para vagyok.
Szia. Lányom pont 1 hete volt beteg, megfázott nagyon (11 hónapos). Sosem volt nagy evő-ivó, de most mikor beteg volt a tápszert egyáltalán nem fogadta el. Próbáltam itatni 10 percenként de így is napi max 1,5dl jött össze, reggel száraz volt a pelusa. 2. nap leszaladtam a dokihoz, megnézte lányomat és mondta, hogy egyáltalán nincsen kiszáradva.
Ezek a kiszáradás jele:
Behorpadó kutacs, karikás szemek, száraz ajkak, ráncolható bőr, acetonos lehelet. Súlyos jel ha nem vagy alig pisil, ha pisil akkor sötétet. A gyermek kedvetlenné válik, nehezen lehet felébreszteni, a bőre petyhüdt lesz.
Próbáld sűrűn itat, akár kanalazva langyos teát..ha bevezetted már a csirkehúst babádnál, csinálj neki egy húslevest, add hígabban akár a levét kanalazva. Lányomnak ez most bejött.
De ha kételkedsz menj le a gyermekorvosotokhoz és nézesd meg akár 2 naponta a babádat..mert a kiszáradás nem játék.
Jobbulást a babádnak és kitartást neked:)
Köszönöm, aranyos vagy!
Ma összesen 520ml tápot sikerült végül meginnia. Remélem ez nem olyan kevés. Volt este hasmenés, gondolom ez az antibiotikum hatása, szóval megy a probiotikum is.
Husit még nem eszik, még a főzelékekért sincs oda! :) Húslevesből evett már sárgarépát, az nagyon ízlett neki (még a megfázása előtt).
A rendelőbe nem szivesen viszem, mert holnap csak betegrendelés lesz. Oda semmiképp! Szerintem ezt is a rendelőben kapta el, hiába az egészségesen voltunk, egy ajtó van a két váró között és a védőnők folyamatosan jönnek-mennek és nyitogatják az ajtót. Hülye megoldás...
Max. ha látok jeleket felhívom a dokinkat, hogy jöjjön ki nézze meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!