Milyen születési súlyú számít napjainkban nagy babának?
Én is sok 4 kilós babáról hallok mostanában, ezért nagyon meg voltam ijedve, amikor meg kellett 38 hetesen császározni és az UH szerint 3179 gr volt a baba. Kérdeztem is az orvost, hogy de nem nagyon kicsi még? Erre azt mondta, hogy 3200 gr az átlag 40 hetesen.
(Végül 3100 gr-al született)
Én tényleg nagy babát szültem. Kisfiam 5030 grammal és 54 centikével született. Vicces volt, ahogy a kibújása után mindenki, aki csak ott volt, tippelni kezdte a súlyát. :) Mondták minden uh-on, hogy nagy baba lesz, de annyit mondtak csak, hogy 4 kiló tuti. Ki gondolta volna, hogy még nagyobb. Őt túlhordtam 5 nappal. Első fiamat hamarabb szültem, a 35. héten, de valószínű ő is nagy baba lett volna, mert 2900 grammal született.
A kicsit mindenki óriásbébinek hívta az osztályon és akik utána jöttek melózni, jöttek sorra megnézni. :D Meg mindenki gratulált, hogy ekkora babát szültem természetes úton. Mondjuk én nem érzem szenzációnak. :)
Régen tényleg 3 kiló körül volt az átlag. Mondták is a dokik is, hogy napjainkban már ennél nagyobb az átlag. Én nem mondanám a babádra, hogy nagy, szerintem pont jó méretekkel született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!