3,5 hónapos kislányomnak adhatok gyümölcsöt? Mert sajnos tápszeres, és így nem tudom mikortól kaphat. Tapasztalatok?
Szia!
Elvileg 4 hónapos kora előtt a tápszeres babáknak sem javasolják! DE:
A mi kislányunk 4,5 hónapos, de már én is elkezdtem 4 hónapos kora előtt a hozzátáplálást. (hurrogjatok le nyugodtan :) 3 hónapos koráig tudtam szoptatni, de pótlás szinte az elejétől kellett neki sajnos. Beba HA Start aktívot eszik, nagyon szereti és nem volt tőle sem szorulása, sem hasmenése. Még most is 3 óránként eszik, éjszaka kétszer. :)
Én először lereszeltem az almát, kinyomkodtam a levét és azt adtam neki kiskanállal. Most már eszik barackot, sütőtököt is, a zöldségeket még nem próbáltuk. Tejpépet is adok, de mivel száraz a bőre a doktornőnk írt fel (a tejpépet is fel lehet íratni!!!) Milupa HA tejpépet vaníliás ízűt és ezt nagyon szereti.
Étkezést még nem tudtam kiváltani, de nem kapkodok, a kaja után fél órával kb. még tápszert is eszik.
A lényeg, ha nem akarja elfogadnia gyümölcsöt akkor várj pár napot, majd ismét kínáld meg. Én először a bolti kajákkal próbáltam!
Sok sikert!
Az én babám 4 hónapos, tápszeres+tejtesóéktól kapunk anyatejet.A védőnő még azt mondta ne siessünk.
Csodálkoztam én is mert hogy 4 hónaptól ajánlanak sok mindent, sőt sokan 3 hónaposan már gyümiznek, de erre azt mondta hogy nagyon érzékeny a kicsik gyomra, igazából még ilyenkor fejlődik ki,és állítólag akik ilyenkor siettetik az evést később jóval nagyobb esélyük van rá hogy allergiásak lesznek meg ilyenek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!