4,5 hónapos fiamnak almát adtam, és annyira +fogta a székletét, hogy az 5. nap segítséggel (kamilla teát javasoltak), tudott csak kakilni. Normális ez?
Sok babának fogja a pocakját az alma. Gondolom lével kezdted bevezetni, nem egyből reszelékkel. Szerintem adj neki mást, akár üvegeset is (őszibarackot például), ha már muszáj ilyen korán hozzátáplálni.
Kamillával óvatosan, mert árt a bélflórának, ha sokáig kapja! És csak akkor lazítja a székletet, ha kicsi cukrot is teszel bele. Reggel, éhgyomorra adj pár kortyot belőle a babának.
A krumpli tele van keményítővel, ami szintén okozhat székrekedést, ezért hasmenéskor szokták javasolni. Nem értem a védőnőt, ezt mindenki tudja.
Én ezért kezdtem tökkel a hozzátáplálást, mert sokszor hallottam, hogy az alma ebből a szempontból nem szerencsés. Meg ilyenkor nincs is normális alma, mármint csak agyon tartósított, én sem bírom megenni.
Nem is tudom, mit ajánlhatnék, ami most pont jó lenne, én 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, pont nyáron, akkor nagyon sok friss gyümölcs-zöldség volt. Én amúgy a helyedben várnék még egy kicsit és pont jönnek a frissebb zöldségek, lesz választék, nem vagytok még elkésve semmiről. Főleg, hogy anyatejes, neki az most bőven elég.
Amit tudnék még javasolni, hogy nem csak neki adhatsz teát, de magadnak is vehetsz Mecsek tejszaporító teát, ami nem csak arra jó, hanem pont az emésztésre is, főleg a köménytartalma miatt, de a többi gyógynövény is hatásos. Mikor a kisfiamnak voltak ilyen gondjai, akár 1 évesen is, szépen ittam belőle és lassan rendbejött a széklete.
Szerintem bezavart most nagyon ez a hozzátáplálás és az alma, de ne aggódj, rendbe fog jönni hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!