Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fogadjam el, hogy a négy hós...

Fogadjam el, hogy a négy hós kislányom nem eszik sokat, vagy vigyem dokihoz, mert ez valóban kóros?

Figyelt kérdés

Napi 6-7-szer eszik 100-140ml között. Születése óta kb. 2 és fél kg-ot hízott. Jókedvű, kiegyensúlyozott.

Viszont a kortársait látva, teljesen el vagyok bizonytalanodva. Ők már ilyen 150-200ml-t esznek és 6-7 kilósak.

2009. szept. 9. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Hány kilóval született?

Ha ez megnyugtat nekem a kislányom 3kg-val született, anyatejes, soha nem mértem mennyit evett, most 10 hónapos 8,5 kg. Ő se eszik sokat, de jókedvű, semmi baja. Természetesen már sokminden mást eszik, meg szopizik is még. Én is mindíg kérdezem a dokit, védőnőt nem baj e hogy nem eszik sokat. A válasz mindíg az hogy nem, nem kötelező egy babának pufinak lenni és nagyon jól tudják hogy mennyit kell enniük. Nyilván ha éhes lenne, nem lenne jó kedvű... ordítana konkrétan!:)

Szóval szerintem ne aggódd túl a dolgot. De ha megnyugtat a dolog, akkor vidd el dokihoz. VAgy ha mentek oltásra, kérdezz rá. És a legfontosabb: Soha ne hasonlítgasd a babádat senki máséhoz!!! Minden gyerek más!

2009. szept. 9. 17:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Az én most 6 hónapos kislányom havi fél kilókat hízik, tehát 4 hónapos korára a születési súlyához (3950) két kiló jött hozzá, akkor volt 5900 gramm.

Most hat hónaposan 6810 garamm és 72 cm.

Nem kóros, ő ennyit hízott, pedig eddig csak anyatejen élt ezidáig. Igény szerint szopott és szopik most is, de már 1x kap gyümölcsöt.

Pont ma volt a védőnő és azt mondta, hogy teljesen jó amekkor, nem kiocsi, hurkái is vannak.

ja és nagyon mozgékony, forog, kúszik, próbál felüleni.

2009. szept. 9. 17:56
 3/8 anonim ***** válasza:
na itt a következő példa a "másságra" kicsi lányom is 4 hós, 3400-zal született és 1-jén lett mérve 7200-zal. Nagyon dagi. Viszont augusztus elejétől ő csak napi 5x eszik, olyan 150-eket, szóval nem viszi túlzásba (az elmúlt hónapban "csak" 400-zat hízott) persze anyai ösztönök: az elején teljesen kétségbe voltam esve, most mi lesz vele...aztán anyukám röhögve ébresztett rá, hogy nézzek már oda, olyan mint a michelin baba. Ha jókedvű, elégedett babó, ne aggódj!
2009. szept. 9. 22:41
 4/8 A kérdező kommentje:

3000g-mal született.

Első válaszolótól kérdezem. A te kislányod mennyi volt 4 hónaposan?

2009. szept. 10. 08:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én babám is ennyit eszik.Doki szerint ez kevés egyszerre,mert így még nem lehet elkezdeni a gyümit.Vérvételre küldött és vashiányos.Pedig 3350-tel született,most 6680.4.5 hónapos
2009. szept. 10. 09:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Az enyém vérszegény. Maltofer cseppeket kap.(vas)
2009. szept. 10. 09:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Első vok, az én kislányom 4 hónaposan 5650gramm volt. Én soha nem aggódtam hogy ennyi, nem hasonlítgattam senkihez.:)
2009. szept. 10. 12:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Elsőnek: Az enyém 5520g, ma mérték. Köszönöm a megnyugtató szavaid és a többiek válaszát is.
2009. szept. 10. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!