8 hónapos kisfiam iszonyatosan fél az idegenektől. Főleg ha megszólítják, vagy a képébe vigyorognak. Másnál ilyen tapasztalat? Meddig tart ez?
ismerős a szitu. akit ritkán lát a gyerek, azzal ismerkednie kell, újra és újra.
néha viszem magammal a piacra, és ott az öreg nénik 'unytyulumuntyulu, de árányos' és mászik a gyerek képébe, persze, hogy sírva fakad a kicsi.
már tigrisként védem a babámat, és rájuk szólók jó hangosan, hogy ne bántsa, ne akarja fogdosni!
csak az értelmesebbje fogja fel, hogy nem szabad lerohanni a gyereket...
remélem 1-2 hónapig tart csak ez az időszak, bár ez is gyerekfüggő.
Szegény baba, abszolút meg tudom érteni, hogy nem tetszik neki, ha vadidegenek az arcába másznak, még egy felnőtt sem szereti. Nem tudom, hogy miért nem lehet ezt megérteni, szó sincs elrontásról.
Nekünk a nagypapára is szokott sírni, pedig már mindjárt 16 hónapos. Mondjuk az idegenekre az utcán már nem, inkább akkor, ha beözönlenek a vendégek a lakásba. Persze mindenki rá is kurjongat, persze, hogy nem tetszik neki.
Szerintem ez teljesen normális. Ezt a felnőtteknek kéne megérteni, hogy hagyják picit békén, ő úgyis kíváncsi lesz egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!