Milyen játékot vegyek 2hós fiamnak, ami leköti néha kicsit? Hinta? De milyen?
Nekem is 2 hónapos a kisfiam.
mi karácsonyra kaptunk játszószőnyeget, aminek az oldala felhajtható, az is szép színes, meg vannak csüngő játékok rajta, tükör, meg zenélő villogó napocska. 1 hónaposan már beletettük, ha ébren volt. Először 5 percet, aztán egy hét múlva már 10-et volt el benne és így tovább. Fontos, hogy jó passzban kell beletenni, amikor amúgy is nézelődne. Most már akár egy órát is elvan benne mellettem, néha hozzászólok, megsimogatom, és akkorákat kacarászik, nevetgél, mosolyog, gügyörészik, csapkodja a kezeivel (néha mintha már célirányosan is nyúlna, persze fogni még nem tud). Szóval szerintem mindenképpen jó dolog minél előbb. Nekünk nagyon szereti. De szépen fokozatosan kell beleszoktatni, meg mutogatni neki a dolgokat. Jobb, mintha a csupasz falat bámulná valahol.
Adamo hintánk is van, az inkább lenyugtatásra jó, szeret (néha) benne hintázni, de hamar megunja, mert nem lát ki belőle (legalábbis szerintem azért). A játszószőnyeg tehát nekünk jobban bevált.
De persze, ha csak simán fekszik valahol, akkor érdemes körberakni színes játékokkal, dolgokkal. Kisfiamnak az egyik színes sálam a kedvence. És akkor azokat nézelődi. De, ahogy az előttem levők írték, lényegében minden színes, zenélő dolog jó lehet. Forgó játékunk is van a kiságyban, de azt csak esténként szoktuk bevetni, hogy ha nem akar még aludni, akkor is ellegyen a kiságyban, és magától elaludjon egy idő után. Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!