Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek kit válasszak...

Szerintetek kit válasszak majd aki vigyáz a babámra? Családtag-közel lakik (óvónő, tapasztalt) Idegen bébiszitter (anyósom ajánlja, nem képzett, tapasztalt) Régi ismerős (tapasztalt, képzett)

Figyelt kérdés

A probéma:

Egy családtagom nagyon ajánlkozott, pénzért vigyázna majd a babára. Anyagilag nagyjából beleférne, közel lakik, én vinném át a babát.

A többiek a közelben laknak, ők itthon vigyáznának a bébire.

Egyáltalán milyen szempontok alapján döntsek?

Hogy mennyire szimpatikus?

Ár, vagy olcsó húsnak híg a leve?

Egyáltalán mennyire tervezzek előre? Nem szeretném havonta váltogatni a bébiszittereket, el lehet valaki kötelezni, vagy majd kiforrja magát a dolog?

van jelentősége, hogy valaki itthon v. a saját otthonában vigyáz a kicsire?

2013. febr. 21. 22:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy senkivel sem tudok ugye egész nap lenni.

amíg itthon vagyok, addig kell a legideálisabb embert megtalálnom. idegent alapból nem szerettem volna, valahogy viszolygok attól a gondolattól, hogy idegen jön-megy a lakásunkban, és ki tudja, hogy mit csinál a babával.

nem tudom, lehet, hogy nem normális ez a fajta bizalmatlanság, de nehezen tudnék bízni.

másik dolog: nézegettem kiváncsiságból oldalakat, és kicsit drágábban, de házhoz jönnek+a házimunkába is besegítenek. most nem azért, de anyagilag sem mindegy, hogy a pénzemért mit kapok. az én szempontom meg az lehet, hogy nyugodtabb vagyok, ha az én otthonomba jön az ismerős, családtag, és talán a babának sem mindegy.

2013. febr. 22. 03:13
 12/17 A kérdező kommentje:

aki kérdezte: nem írtam, hogy ruha, és kiságy nincs.

ruhát vinnem kell, altatni nem tudom hol altatnák, nem tudom mennyire fontos szempont, de fél napot lenne a baba ott, nem reggeltől-estig.

tehát kb. 5-6 órát.

2013. febr. 22. 03:15
 13/17 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy aki régen ismerős, ő nagyon ért a babákhoz (oviban dolgozott-dadus), de ő néha külföldre szokott menni, tehát ha ő nincs, akkor ő biztosít valakit maga helyett. viszont az lutri..

és úgy volt, hogy először volt a családi napközi mint szempont, azt kilőttem amikor képbe jött ez a régi ismerős, utána jött a családtag aki ajánlkozott, és utána pedig anyósom (tegnap) ajánlott valakit, őt még nem ismerem egyáltalán, nem is beszéltem vele, árat sem mondott, semmi..őt még megnézem szerintem, hogy milyen.

2013. febr. 22. 03:51
 14/17 A kérdező kommentje:

ami még egy gond lehet, hogy nálunk rugalmas gyerekvigyázó kéne, mert van, hogy a párom/após hét közben itthon van/tud vigyázni unokára. tehát fix napok nem lennének. van, hogy ő is tudna a bébire vigyázni, így feleslegesen nem fizetnénk a levegőbe..

viszont aki családtag, ő azt mondta, hogy azért heti 2 alkalomra számít.

2013. febr. 22. 04:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Én tuti nem családtagra bíznám. Azok szeretik azt gondolni, hogy beleszólásuk is van a gyereknevelésbe.

Nekem nagyon nem szimpatikus az a rokon, aki pénzt kér a segítségért.

Anyós ajánlotta bébiszittert sem választanám. Ők ketten majd jól kibeszélnek mindent.

Maradnék a régi ismerősnél.

2013. febr. 22. 09:02
 16/17 A kérdező kommentje:

erre nem is gondoltam.

viszont az a baj azzal a nővel, hogy ő nem tudna egész évben a babával lenni, helyette kellene valaki mindig.

azt meg megint kitapasztalni, ha meg nem válik be, akkor itt állok megfürödve. nem lesz idő próbálgatni.

ill. amit nem írtam, hogy az a bajom a fix bébiszitterekkel, hogyha valami történik, akkor nincs helyettük másik ember. akkor viszont nem tudok dolgozni.

2013. febr. 22. 10:20
 17/17 A kérdező kommentje:
a rokon az olyan rokon, hogy vér szerinti, de tul. képpen még csak most ismertem meg, de nagyon szimpatikus, kiegyensúlyozott nő. úgy látom, hogy tud/na bánni a babával, nem lenne elhanyagolva. ugyanakkor fura, hogy nem akar idejönni hozzánk.
2013. febr. 22. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!