6 hónap körüli babád, aki nem szopizik, megeszi a 150 ml/testsúly folyadékot/táplálékot?
Ennyi idősen már nem kell ennyit enniük:)
Kisfiam 6 hós, már nagyon régóta nem eszik meg annyit. 330 ml-t kellene ennie tápszerből ha így haladnánk, ahhoz képest 210-et eszik.
Kisfiam 7kg, így 7x150=1050ml naponta 5x eszik, 180-200g között, plussz kevés tea.
Nagyjából 1000ml meg van. Reggeli tápszer, tízórai gyümi, ebéd főzi, uzsi tejpép, majd vacsi tápszer.
5 kg felett az ÉTEL szükséglet már nem 150 g x testsúly kg, hanem 120.
Valamikor le kell lassulnia és kevesebb ételnek is elégnek kell lennie, hiszen akkor nekünk, felnőtteknek is több kg kaját kellene megennünk naponta 150 g-mal számolva.
teljesen normális, hogy kevesebbet esznek.
Az enyém pl. 7 kg-os és a gasztroenterológus azt mondta kb. 700-800 g ételre van szüksége. És ehhez pl. csak kb. 1 dl vizet iszik naponta, nem éri el a folyadékbevitel sem a 150 g-ot, mégsincs kiszáradva.
5. válaszoló!
Érdekes amit írsz, a fiam 2370g-mal született most 7 kg ahogy fentebb is írtam, a dokink szerint keveset hízott, bár megtriplázta a születési súlyát, ő mondta nekem hogy a fiam napi folyadék-tápanyag bevitele 1 liter körül legyen, mert 7-800ml kevés neki már..
Nekem gasztroenterológus mondta, enyém 2830-al született, 7 hós és 7 kg.
Nem lehet nyilván általánosítani, valamelyik baba ugyanazt a hízást 600 g-on éri el, amit egy másik baba 1000 g-on.
A teljes kivizsgálás után nekünk a főorvosnő (aki tényleg nagyon jó a szakmában) mondta, hogy ennyi a tápanyagigénye.
Az én babám hízását még nem keveselték, úgy látszik ezt is gyermekorvosa válogatja :)
Mindkettő babád nem tévedhet :) Valószínűleg tényleg kevesebb lett az igényük.
Ráadásul ezek a számok (120 g, 150 g) csak addig érvényesek, amíg nem kezdődik meg a hozzátáplálás. Egy főzelékből már lehet, hogy 120 g is elég, ezt már nem lehet a tápszerrel összehasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!