Miért nem alszik? Tényleg így van?
5 hónapos babám napközben nem akar aludni, vagy nem tud elaludni.Minden ebéd után kis játék után szépen el szokott aludni, 2-3 van, hogy 4 órát is aludt.1 hete azonban egyszerűen nem alszik el, mikor bemegyek hozzá,jókat nevet és örül nekem, aztán csak nem alszik el és jó nagy sírás lesz a vége.De tudom, hogy álmos, hisz ebéd közben is elalszik, dörgöli a szemét,ásítozik, látszik, hogy álmos.
Aztán, kipróbáltam, hogy lemegyünk az udvarra, ha már úgysem alszik, kapásból bealudt.
Délelőttönként nem szokott aludni amúgysem, max 10 percet.
Aztán múltkor azt mondta egy ismerősöm, hogy ekkora babának már kicsi az alvásigénye, egyre kevesebbet alszanak, elég neki az, hogy éjszaka alszik...Háát én valahogy nem így gondolom, de kicsit elbizonytalanodtam, tényleg elég volna?de akkor miért álmos,és miért alszik el babakocsiban?
A fiam jövő hónapban lesz 2 és fél éves, de még egyszer szokott aludni délután, kb. másfél-2 órát és éjszaka is alszik kb. 9 órát. Viszont ismerek olyan kisgyermeket is, aki mondjuk ennyi idősen tényleg már csak éjszaka alszik.
De egy 5 hónapos babának is kell még a napközbeni alvás.
Amúgy folyton változik az alvási szokásuk és igényük a babáknak, gyerekeknek, ez igaz, de nem úgy, hogy nem alszik napközben. Figyelni kell, ki kell tapasztalni, hogy melyik a legmegfelelőbb idő neki, hogy aludjon. És az nem biztos, hogy az lesz, ami eddig volt. Lehet hogy egy kicsit később alszik majd csak el, mert a régi időben még nem olyan fáradt. Fáradt, mert ha dörgöli a szemét, ásítozik, akkor az, de nem eléggé, hogy el is aludjon. Nálunk is áttolódott a déli, 1 órai alvás egész 2-re. Próbáld meg te is később lerakni aludni.
A friss levegő pedig elnyomja őket, azért alszanak kint a levegőn egyből.
Az tény, hogy csökken az alvásigényük, de azért még a 10 hónaposom is alszik egy órát délután.
De volt neki is ilyen időszaka, amikor napközben nagyon nehezen lehetett elaltatni, szerintem pont ekkortájt, mert ekkor vettük neki az Adamo hintát, és abba beültettem (vagyis ebben fekszik igazából) mikor úgy láttam, hogy már álmos, és kb negyedóra viháncolás után elaludt. Úgyhogy egy darabig csak a hintában és babakocsiban aludt ő is.
De aztán amikor jobban lefárasztotta magát napközben, mert már forogva bejárta a lakást és kúszott, akkor már nem volt ilyen trükkökre szükség, szinte beájult :)
Úgyhogy lesz ez majd jobb is, addig valami áthidaló megoldást próbáljatok ki, mert ha nem alszanak, akkor azért nyűgösebbek....
5 hósan szerintem, ha csak éjjel alszik, akkor nyűgös lesz egész délután.
Mondjuk alvásra nem kényszerítheted.
Minden gyerek más, de a legtöbb még ilyen korban alszik. Az én fiam 2 éves lesz, de mint a tej alszik délutánonként, van, hogy 4 órát is!
Segíts neki, én azt javaslom. Ebédeltesd, meg előtte menjetek ki a levegőre ha van rá lehetőséged, ebéd után már ne játsz vele sokat, ne pörgesd, inkább énekelj neki dudolj félhomályban. Ebéd után vidd a szobájába, sötétíts be, feküdj le vele, tedd magadra, paskold a fenekét, egyszóval LAZÍTSD el a babát.
Egyébként mérget mernék rá venni, hogy vagy a foga bántja, vagy valami mozgást tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!