Gyesen levők adóbevallása, most csinálom először, miért küldtek két ugyanolyan nyomtatványt? Mindkettőt vissza kell küldeni?
Figyelt kérdés
2013. febr. 14. 12:53
11/15 A kérdező kommentje:
No, hát én idén kaptam először nagy borítékot, meg igazolást a tavalyi nugdíjjárulékról, amit a gyesből vontak tavaly. Szülés előtt sose volt bejelentett munkám, szóval most csinálok először adóbevallást. Nem azért küldték, mert ki kell töltenem? Holnapi határidővan rajta, két nyomtatvány, két tértivevény szelvény, egy válaszboríték. Mit csináljak?
2013. febr. 14. 16:14
12/15 anonim válasza:
A bevallás határideje 05.21.
Nem tudom, mit kaphattál. Lehet, hogy ez csak a nyilatkozat, hogy kérsz-e adóhatóság általi adómegállapítást.
Mi van pontosan ráírva?
13/15 anonim válasza:
Ha holnapi a határidő, akkor az a 1253Ny , amit akkor kell kitöltve visszaküldened, ha azt akarod, hogy az adóhatóság készítse el a bevallásodat.
Ha 2012-ben csak GYES-t és családi pótlékot kaptál, az nem adóköteles jövedelem.
14/15 A kérdező kommentje:
Igen, ez a1253ny nyomtatvány jött, korábban nem kaptam ilyet. Szóval akkor ne foglalkozzak vele?
2013. febr. 15. 11:05
15/15 anonim válasza:
12-s vagyok, csak azt tudom mondani, amit nekem a NAV-nál mondtak: aGYES nem adóköteles jövedelem.
A biztonság kedvéért hívd fel őket, és megmondják, hogy kell-e SZJA bevallást benyújtanod (május 21 a határidő, de csak idén, mert általában 20-a, viszont, ez Pünkösd hétfő)
telefonszámok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!