Mondjam meg az anyámnak, hogy ne látogassa a picit? Ez megoldás lenne?
6 hetes a kislányom és az anyámtól rosszul vagyok.
Beleköt olyan dolgokba,amikhez semmi köze nincsen.Pl. az első hetekbe az volt a baja,hogy miért tápszert kap a babánk,ha gyakran tennék mellre a babát,lenne tejem,stb.Baja volt azzal,hogy csak alváshoz adtam rugdalózót a picire,amúgy normális ruhákba járt,folyton át akarta öltöztetni.Abba is beleszólt,hogy miért veszek a babánknak drága ruhákat,amikor semmi szüksége nincs rá.Azért is cseszegetett,mert nem ülünk itthon,hanem eljárkálok a lányommal mindenhova,találkozunk a barátnőimmel és a szintén kisbabás ismerősökkel.Ráadásul folyton jönni akar hozzánk és ha nem vagyunk itthon,hív,hogy hol vagyunk és hogy miért mentünk el,a kicsinek otthon van a helye,stb.
Már megőrjít.Ma azon veszett össze velem,hogy miért hívok a lányomhoz bébiszittert,miért nem bízom rá.
Nem bírom tovább,elegem van a tanácsaiból és abból,hogy próbál minden döntésemet felülbírálni.
Olyanokba szól bele,amikhez semmi köze nincsen és már elmondtam,hogy nem érdekel,amit mond.Akkor megsértődött,de pár nap múlva kezdte elölről...
Kérdező!
Én nem olvastam végig a válaszokat, de nagyon nem irígylem anyukádat. Te vagy nagyon fiatal vagy vagy nagyon hülye. El kellene gondolkodnod, mert anyukád a leírtak alapján sokkal normálisabban áll a gyerekneveléshez mint te. Egy 6 hetes babának influenzaszezonbban otthon a helye, és valóban szoptatnod kellene, ha nincs szervi oka, és a ruhák terén is igaza van, bár ez tényleg nem egetrengető dolog, viszont tuti hogy egy babának sem kényelmes farmer-pulcsi összeállításban feküdni egész nap, ráadásul a csípőe sem fejlődik rendesen, ha nem tud szabadon mozogni. Te mondhatni veszélyezteted a babádat.
Nem azzal van a probléma, hogy drágák a ruhák... ha van rá pénzed, vedd meg. Nem is az a baj, hogy nem szoptatsz. Félted a melleidet? A TE dolgod. Barátnőzni szeretnél, mert megőrülsz otthon "egyedül"? Barátnőzz, de ők jöjjenek át. Nade BÉBISZITTER??? Jézusom... A 6 hetes babádnak melletted van a helye, nem egy bébiszitter mellett. Hova fogod még vinni az influenzaszezonban? Plázába, moziba, kórházba?
Itt nem az a probléma, hogy anyukád "belebeszél" a dolgodba, hanem hogy titkon TE is teljes mértékben tisztában vagy azzal, hogy igaza van! De TE szeretnéd nevelni a gyereket, ezért lázadsz a jóakarata ellen. Hát lázadj, és kívánom Neked, hogy az ellenségeskedésed levét ne a Kicsilány igya meg! Önigazolásért jöttél ide? Látod még van egy jó pár a realitás talaján álló, tiszta elméjű anyuka itt a fórumon, aki ismeretlenül is jó szívvel segítene neked és rángatna vissza a talajra, minekután te a fellegekben élsz.
Ha nem is jó a kapcsolatotok anyukáddal, legalább tiszteld meg annyival, hogy nem tiltod el tőle az unokáját. jól fog még jönni a segítsége, amikor hullafáradtan fogzás idején rá szeretnéd bízni, mert épp a bébiszitter nem ér rá...
Azért ne ti döntsétek már el,hogy való-e nekem gyerek vagy sem.Az anyámmal nem most kezdődtek a gondok,sosem volt jó a kapcsolatom vele és az utóbbi években a helyzet csak rosszabb lett.
18 éves koromban elköltöztem otthonról,azóta a párommal élek és az anyám a pici születéséig fel sem hívott.Most jött rá a "gondoskodhatnék".
Nem értem,miért nem lehet normálisan válaszolni a kérdésre?Nem azt akartam tudni,hogy mi a véleményetek rólam.
Szerintem felesleges elmagyaráznom,hogy minek kell a bébiszitter,hiszen ti teljesen máshogy gondolkoztok a gyereknevelésről,mint én és esetleg a barátnőim.
Nem érdemes bizonygatnunk egymásnak,hogy ki mit csinál jobban,mert semmi értelme.
Ne sértegesd a vidéken tojó kotló tyúkokat! :) Kikérem magamnak a tyúkjaim nevében! Ugyanis ők nem hagyják el a kicsinyeiket nagyon sokáig, ha éhes , ha szomjas, amikor a kotló ül, nem mozdul el a tojásairól, sőt utána sem hagyja senkire a kiscsibéiket.Sőt nem divatol a többi tyúk előtt, a lényeg, hogy a kicsik kényelmesen, egészségesen gyarapodjanak. Meleget ad nekik (a saját kényelmét feláldozva) nem engedi a többi tyúk közelébe, csak ha már nagyobbak, akkor is óvatosan!
Szóval megvédem a kotló tyúkjaimat!!!!
Kérdező és barátnői...ők egy más világ, nyilván sértegetni sem akarom, ők tudják, csak kicsit le kell szállni a földre. Szomorú, hogy a válaszban nem az hangzott el, hogy az én és a kisbabábam..hanem az, hogy én és a barátnőim. Fura egy világ, de tudom létezik, a 6 hetes farmernacis vagány pulcsis kis világ is. Nem bántalak. Bár nem irigylem sem anyukád sem a kisgyereked sem.
Gondolom babisintér is csak azért kell, mert beteg vagy és orvoshoz kell járni. Ilyenkor abszolút megértem, hogy másra van szükséged segítségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!