Nem iszik folyadékot 8 hónapos babám?
Ez nekünk is gondot jelentett, úgy értem, mi, szülők, aggódtunk, hogy nem iszik a gyerek, ő meg jól elvolt, aztán valahogy magától elkezdett inni.
9 hónaposan választódott el, onnantól kezdve nem ivott folyadékot. Híg főzelékekkel pótoltam. Volt itatópohara, odaadtuk neki, hadd tanulja a működését. Rájött, csak épp nem akart inni.
Aztán valahogy apránként elkezdett. Csak gyümölcslevet volt hajlandó inni sokáig. A Szentkirályi babagyümölcslevekkel kezdtük. Olyan itatópohár kell, aminek puha a szopókája, vagy lehet cumis üveget is adni neki, majd arról átszoktatjátok az itatópohárra.
A gyümölcslevet aztán apránként hígítgatni kezdtem, amíg el nem jutottunk addig, hogy már gyakorlatilag vizet ivott. Közben gyakoroltuk a pohárból ivást is, de az nagy nyakba öntésekkel járt kb. 1 éves koráig.
Szóval az én tippem a puha szopókája itatópohár vagy cumis üveg és a Szentkirályi babagyümölcslé (legjobb a baracklé). Amíg meg nem hajlandó inni, maradnak a híg főzelékek. Ha szomjas lesz, úgyis ráfanyalodik az italokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!