Mit csináljak vele hogy jobb legyen az étvágya 10 hónapos fiamnak?
Én nem érzem cikinek a helyzetet. Hiszen egy éves korig elvileg 2/3 tejalapú és 1/3 szilárd az ajánlott. Ez meg kb. meglehet nálatok is.
Néhány gondolatomat megosztom:
- az éjszakai ébredések ennyi idősen nem az éhséggel függenek össze már, ettől függetlenül normálisnak tekinthetők
-tapasztalatom, hogy a hozzátáplálás akkor megy a legjobban, ha hagyom a gyereket a maga ütemében (3. gyerekemet táplálom most hozzá, és soha egy falatot nem erőltettem, jó evő gyerekeim vannak)
-szerintem jól teszed, ha a sajátotokból kínálod, szép lassan meg fogja kedvelni
-jó, ha minél többször együtt eszel/esztek vele, és magatok is jóízűen falatoztok, ezzel kívánatossá téve az étkezést
-bízni kell a baba ösztöneiben, mert tudja, hogy mikor mire van szüksége, és mennyire, ennek legfőbb jele, hogy jól fejlődik, akkor minden rendben van
-kerülni kell "A hozzátáplálás" körüli stresszt, ha Te ideged vagy, hogy mikor mennyit és miért nem eszik már megint "a gyerek", akkor a feszültség átragad a babára, és épp ezért nem fog akarni enni, mert ezt a stresszt nem szereti, és tudat alatt pontosan tudja, hogy ez mindig akkor kezdődik, amikor asztalhoz ültök, és akkor ér véget, amikor felkelhet onnan...
-saját tipp: sose kínáltam a gyerekeimet a napi 5x-i étkezésen kívüli időpontban, hogy "jajj, csak legalább pár falat lecsússzon" (vannak anyukák, akik játék és egyéb aktivitás közben próbálják "észrevétlenül etetni" a gyereket)
Kiteszem az ételt, ízletesen, kínálom, ha eszik, eszik, ha nem, nem, nem ügy, majd eszik legközelebb.
A tápszerrel nincs tapasztalatom, anyatejes babák lévén, így a menyiségeket nem tudom megítélni, de ha jónak látod, talán csökkenthetnéd ici-picivel az adagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!