Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék még a székrekedés...

Mit tehetnék még a székrekedés megszüntetésére?

Figyelt kérdés

22 hónapos fiam egyre nehezebben kakil, pedig már annyi mindent kap erre és annyira odafigyelek, hogy ne egyen székletfogó ételeket, mégsem alakul a dolog.

Kap laevolac szirupot napi 5ml-t, reggel éhgyomorra egy kis kávéskanál paraffin olajat, este lefekvés előtt tamarinlax lekvárt, iszik sok tejet és eszik tejterméket, plusz egész nap nyomom bele a folyadékot, a napi 1 liter folyadék (levessel, tejjel, mindennel) megvan mindig. Adok neki gyümölcsöt (mandarint, bár most azt sem eszi meg), kubut iszik, de semmi. Már teljesen el vagyok keseredve, 3. napja csak napi két kis bogyót nyomott ki, mindezek legalább 15-15 perces nyomás és erőlködés eredményei. Egyszerűen nem tudom, hogyan segíthetnék neki még. Ha ma sem produkál mást, akkor jön a kúp, de azt meg nagyon nem szeretném!

2013. febr. 5. 13:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Már kínomban vettem Nutricia Stimulance-ot de hiába írták,hogy semleges az íze,semmit nem eszik meg vele.Szerintem is borzalmas."csak" 4500 ft volt....
2013. febr. 5. 15:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Már adok a gyereknek pro és prebiotikumot de semmi és a laevolac nem szoktatja hozzá élő példa a két gyerekem tudnak önnálóan kakálni csak 4 éves kortól pedig ők is kaptak hashajtót most ha nem segít semmi nem hagyhatom kilódani valahogyan ki kell jönni a dolognak.
2013. febr. 5. 20:42
 13/14 A kérdező kommentje:
A laevolac nem hashajtó, hanem székletlazító készítmény, a gyógyszerészünk azt mondta, hogy ő felnőtteknek is javasolja a rendszeres szedését, mert több jót tesz, mint ártana... Most megemeltem az adagját, és várok egyelőre. Köszönöm a válaszaitokat!
2013. febr. 5. 21:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia!Nos,nem nagyon vált be a laevolac és a paraffin olaj mert amikor elkezdtem neki adni 2-3 nap múlva lett hatása mivel csak székletlazítók.Viszont ami nagyon bevált az a Mira baby víz.3 éves,1 dl-t belekeverek őszilébe és 24 órán belül van hatása.nem értem a gy.orvos v. a védőnő miért nem ajánlotta?megkóstoltam én is így rostos lével nem olyan rossz az íze vagy sűrűbb szörpivel elkészítve,bár mondogatta,hogy ez nem szörpi de azért megitta.Azóta ha probléma van ezt itatom vele!
2013. márc. 13. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!