A RH negatívos kismamák, akiknek a férje A RH pozitív! Okozott gondot a picinél az Rh összeférhetetlenség? Jobban besárgult a kisbabátok a születésekor, esetleg kék fény alá kellett tenni? Kaptatok Anti-D-t szülés után?
Figyelt kérdés
#RH-összeférhetetlenség #a rh negatív
2013. febr. 4. 22:12
1/6 anonim válasza:
Nem okozott szerencsére gondot. Rendszeres időközönként vérvétellel nézték, minden rendben van-e. Bár volt olyan anyuka, akinek emelkedett értéket mutatott a vérvétel, holott mindkét szülő RH negatív volt. Nme sárgult be a fiam a kórházban, itthon picit sárga volt, aluszékony, de semmi extra. Kék fény, egyéb nem volt. Megnézték, hogy ő RH pozitív-e, kiderült igen, így kaptam Anti-D-t. Ekkor már elelt néhány óra a szülés után, sőt szerintem ez másnap volt.
2/6 anonim válasza:
Bár a párom nem A, hanem B+, én A- vagyok, de a lényeg ugyanaz.
Nem sárgult be a kislányom egyáltalán, nem kaptam Anti-D-t, mert ő is A- lett. Nálam csak 2x néztek ellenanyagot, mert azt mondta az orvos, akihez jártam, hogyha eddig (akkor voltam kb. 24 hetes) nem volt ellenanyag, már nem is lesz.
Ha csak A vércsoportúak érdekeltek volna, akkor bocsánat:-)
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, nagyon hasznosak. Kicsit megnyugodtam, nagyon izgulok, hogy jobban be fog sárgulni majd a kisbabám, bár azt mondják, hogy első babánál ez még nem olyan veszélyes.
2013. febr. 4. 22:28
4/6 anonim válasza:
2. vagyok.
Ne aggódj. Szülés után úgyis meg fogják nézni a babád vércsoportját és akkor kapsz.
5/6 anonim válasza:
Én 0 rh.neg vagyok,férjem 0 rh.poz. az első kislányunk 0rh neg. lett a második kislányunk 0 rh. poz lett,nála kaptam szurit, minimálisan besárgult,de jöhettünk haza 3. nap a kórházból,mert határérték alatt volt
6/6 anonim válasza:
Kicsim kicsit besárgult de nem kellett fény alá tenni, sok itatás és sok szopizással engedtek haza. Rendbe is jött pár nap alatt.
Anti-D-t 2 nap múlva kaptam amikor meglett a picim eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!