Szerintetek keveset eszik 5 hónapos babám?
Egy hónap alatt csak fél kilót hízott, most 7kg. Az utóbbi három napban ennyi tápszert evett: 780 ml, 720 ml, 900 ml. Szerintetek aggódnom kéne? Úgy tűnik, minden érdekli, csak az evés nem. Egyszerre max. 140 ml-t tud megenni, még ha nagyon éhes, akkor is. 200 ml-t csak több részletben képes megenni két alvás között.
Az aggaszt, hogy nem valami husika, ekkora babák általában hurkásabbak. A bátyja is csak tápszeres volt 3 hónapos korától, és ő havonta 1 kilót hízott féléves koráig.
Nektek mennyit evett/eszik ennyi idős és/vagy ekkora súlyú tápszeres babátok?
Az én 7 hós fiúbabám 7 kg és minden nap hálát rebegnék el, ha legalább 720 ml-t megenne. És ő is tápszeres.
Nem kötelező havi 1 kg-ot híznia egy babának. Amíg hízik, ha keveset is, addig nincs gond.
Gondolom ebben a kérdésben nem az én babám a mérvadó, mivel nem eszik túl sokat, de 5 hósan 600 ml-t evett jobb napokon!!! És 6400 g volt. Most 7 hósan 7 kg és a napi adagja ma is kb. 650 ml (főzelékkel együtt).
Már próbálok nem odafigyelni, hogy más babák 1 l tápszert megisznak naponta. Az enyém meg nem, ilyen alkat és az evés érdekli őt is legkevésbé.
Szia!
Ez viszonyítas kérdése, az en kislanyomhoz képest többet eszik. Ő 6 hónapos és 6,5kg, 3460g-mal született. Tegnap összesen 800 ml-t evett mindennel együtt. Nem nagy evő, sőt! Ha néha napján megeszi 200ml en már boldog vagyok, de átlagban kb 160-170ml eszik.
Orvosunk azt mondta, hogy nem egyformák a babák sem, mint ahogyan mi sem, van aki ducibb, van aki sovanyabb.
Ja 67cm most!
Szóval nyugi, nincs ott semmi baj!!:))
Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattatok! :)
És szerintetek az is normális egy ekkora babánál, hogy gyakran 80 ml-nél abbahagyja az evést, kitekeri magát a kezemből, aztán meg félóra múlva újra enni kér?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!