Ti adnátok a saját neveteket a kislányotoknak?
Én simán adnám, és ha lányom lesz, akkor adom is.
Katalin :-)
Hihi, nálunk is három generációnyi Katalin van:D.
Sokat gondolkodtunk, nagyon sokat, de nem találtunk olyan nevet, amit nem visel senki a családból(nehogy az legyen, hogy vki után neveztük el a lányunkat és "sértődés" legyen), elhúnyt családtagunkat sem hívták úgy, egyikünk sem ismer olyan nevű de negatív tartalommal bíró nőt, nem idegen hangzású... naszóval egy hirtelen ötlettől vezérelve kapta a kislányunk ugyanazt a nevet mint én, nagyon jól megy a vezetéknevéhez, még a számmisztikája is jó:DDD
Na mi tuti nem adnánk! Sem az én, sem a férjem nevét. Mégpedig konkrétan azért, mert mindketten egyenesen rosszul vagyunk attól, amikor egy családban van pl. a Sándor bácsi, a Sanyi bács, a Sanyi, a Sanyika, meg a Sancika is, és találjuk ki, h ki kiről is beszél. Nagyon nehezen találtunk neveket, de se a családban, se az ismerőseink között nincs másik olyan, mint a gyerekeinknek. Így biztosan tudja mindenki, h mikor kiről van szó.
Egyébként a saját neveinket szeretem, ez nem befolyásolt.
Én sose szerettem ezt a hagyományt, mert bekiabálsz egy ajtón, hogy Feri gyere ki és szalad a kisfiú, utána az apja, a nagyapja és leghátul csoszog a dédi, mert mindenkit ugyanúgy hívnak...brrrr. Ehhez még hozzájön, hogy nem is nagyon tetszik a nevem. Mivel lányom van, így az apja nevét még ha akartuk volna, se kaphatta volna meg. Így egy közösen tetszô nevet választottunk.
Amúgy más kultúrákban nem ritka, hogy a 2 keresztnévbôl az elsô ugyanaz, egy családon belül. 2 ilyen esetet is ismerek, egyik családban 3 lány van: Maria Victoria, Maria Valentina és Maria Virginia, itt az anyának a 2. neve Maria. A másik családban a 2 fiú apa nevét viseli, apuci Frank Leonardo, és a 2 gyerek Frank Reinaldo és Frank Ricardo:-)))
Huh utolsó nem semmi amit írtál:)) Belebolondulnék asszem:))
Kérdésre: nem nem adnám a saját nevem, kizárt , olyan bénának is érezném hogy a saját nevemet szajkózom egész nap:)) Érdekes mert a férjemét szívesen adtam volna, de abba meg ő nem ment bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!