Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti adnátok a saját neveteket...

Ti adnátok a saját neveteket a kislányotoknak?

Figyelt kérdés
Mármint ha szereted a sajátod! :)
2013. jan. 31. 21:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
én nem adnám
2013. jan. 31. 22:27
 12/23 anonim ***** válasza:

Én simán adnám, és ha lányom lesz, akkor adom is.

Katalin :-)

2013. jan. 31. 22:49
 13/23 anonim ***** válasza:

Hihi, nálunk is három generációnyi Katalin van:D.

Sokat gondolkodtunk, nagyon sokat, de nem találtunk olyan nevet, amit nem visel senki a családból(nehogy az legyen, hogy vki után neveztük el a lányunkat és "sértődés" legyen), elhúnyt családtagunkat sem hívták úgy, egyikünk sem ismer olyan nevű de negatív tartalommal bíró nőt, nem idegen hangzású... naszóval egy hirtelen ötlettől vezérelve kapta a kislányunk ugyanazt a nevet mint én, nagyon jól megy a vezetéknevéhez, még a számmisztikája is jó:DDD

2013. jan. 31. 23:11
 14/23 anonim ***** válasza:
Nekem eszembe sem jutott azt adni. Ez valahogy fiúban gyakoribb... Téged hogy hívnak, kérdező?
2013. jan. 31. 23:26
 15/23 A kérdező kommentje:
Ildikó! Igaz a lányom csak 2. névnek kapta! Apa kedvéért!
2013. jan. 31. 23:28
 16/23 anonim ***** válasza:

Na mi tuti nem adnánk! Sem az én, sem a férjem nevét. Mégpedig konkrétan azért, mert mindketten egyenesen rosszul vagyunk attól, amikor egy családban van pl. a Sándor bácsi, a Sanyi bács, a Sanyi, a Sanyika, meg a Sancika is, és találjuk ki, h ki kiről is beszél. Nagyon nehezen találtunk neveket, de se a családban, se az ismerőseink között nincs másik olyan, mint a gyerekeinknek. Így biztosan tudja mindenki, h mikor kiről van szó.

Egyébként a saját neveinket szeretem, ez nem befolyásolt.

2013. jan. 31. 23:37
 17/23 anonim ***** válasza:
Szeretem a nevem (Dorottya) és a páromét is (Ádám), de szerencsére kölcsönösen utáljuk az "adjuk a saját nevünket a gyerekünknek" hagyományt. Külön egyéniség, nem pedig a kis dorka, meg az ádika, hogy valahogy meg lehessen különböztetni a felmenőktől...
2013. febr. 1. 00:34
 18/23 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem a nevem, de soha nem adnám a gyerekemnek, mert élő rokonrólmi nem nevezünk el gyereket.
2013. febr. 1. 00:52
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én sose szerettem ezt a hagyományt, mert bekiabálsz egy ajtón, hogy Feri gyere ki és szalad a kisfiú, utána az apja, a nagyapja és leghátul csoszog a dédi, mert mindenkit ugyanúgy hívnak...brrrr. Ehhez még hozzájön, hogy nem is nagyon tetszik a nevem. Mivel lányom van, így az apja nevét még ha akartuk volna, se kaphatta volna meg. Így egy közösen tetszô nevet választottunk.

Amúgy más kultúrákban nem ritka, hogy a 2 keresztnévbôl az elsô ugyanaz, egy családon belül. 2 ilyen esetet is ismerek, egyik családban 3 lány van: Maria Victoria, Maria Valentina és Maria Virginia, itt az anyának a 2. neve Maria. A másik családban a 2 fiú apa nevét viseli, apuci Frank Leonardo, és a 2 gyerek Frank Reinaldo és Frank Ricardo:-)))

2013. febr. 1. 06:05
 20/23 anonim ***** válasza:

Huh utolsó nem semmi amit írtál:)) Belebolondulnék asszem:))

Kérdésre: nem nem adnám a saját nevem, kizárt , olyan bénának is érezném hogy a saját nevemet szajkózom egész nap:)) Érdekes mert a férjemét szívesen adtam volna, de abba meg ő nem ment bele.

2013. febr. 1. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!