Aki kiismeri magát a suttogó módszerben tudna segíteni? Alvás ébrenlét kérdés.
2 hetes baba nem fog Neked képeket nézegetni.
Szoptasd, amikor kéri és ameddig kéri.
Ha ébren van, legyen ébren, ha álmos, aludjon.
Nem kell azt túlvariálni.
A babák úgy fél éves korukra (hozzávetőlegesen) kialakítanak egy rendszert maguknak, mígnem egy éves koruk körül állnak át a délutáni egy alvásra.
A fürdés ideje legyen fix nagyjából, azzal megtanulja, mikor kezdődik az éjszaka, a többi meg ahogy kijön.
3 gyerekes anyuka
Én nem akarlak lebeszélni a Suttogóról, mert egyrészt szíved joga, másrészt vannak azért használható dolgok benne, de ne vedd szentírásnak, és ugye nem akarod betű szerint betartani? Óvnálak tőle.
A kérdésre válaszolva: hadd nézelődjön, akár a nappaliban, melletted, beszélj hozzá, énekelj (nem baj, ha hamisan), de nem kell agyonfoglalkoztatni sem, legyen ideje felfedezni magától a világot.
én most olvastam a könyvet 3 hós baba mellett, és szerintem egészen piciknél ez még nem betartható. Vagy ha igen, akkor az a baba amúgy is nyugodt lenne, de pl. egy hasfájós babával nem lehet a Suttogó módszer szerint élni, vagy ha mégis ezt teszed akkor éjjel-nappal üvöltés lesz belőle. Maga a módszer egyébként úgyis kialakul előbb-utóbb minden babánál, a könyvet maximum irányadónak kell tekinteni és nem kötelező érvényűnek. És a másik hogy erőltetni semmiképp nem szabad, maximum az óvatos terelgetés irányába menj el, semmi drasztikusat nem kell tenni. Persze könnyű dícsérni a Suttogót azoknak az anyukáknak akiknek a babája amúgy is "mintababa", de a többieknél szeritem kínszenvedés ez az egész az elején. Én hagynám hogy a saját ritmusában történjenek a dolgok. Ahogy előttem is írták, arra érdemes odafigyelni hogy legyen ismétlődés a sorrendben, tehát a pelenkázás pl vagy evés előtt, vagy evés után legyen, de ne össze-vissza. A fürdés vagy kaja előtt, vagy kaja után (kinek mi jön be), de általában azért ugyanúgy. A Suttogó az alvás - evés - ébrenlét sorrendet javasolja, de ez sem mindig tartható be, gondolj bele, ha ébren van a baba és elfárad és leteszed, és felkel de még nem éhes, na akkor mit teszel? A Suttogó szerint vagy aludjon evésig, vagy egyen. Hát azért ez nem így működik :)
Egyébként a kérdésre válaszolva egy két hetessel még igazán semmit nem tudsz játszani, fokozatosan kezd majd érdeklődni a külvilág iránt, az első tudatos mosoly is legkorábban 6 hetesen jön majd, igazán onnantól lehet vele "játszani" (= megpróbálni lekötni valamivel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!