Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki kiismeri magát a suttogó...

Aki kiismeri magát a suttogó módszerben tudna segíteni? Alvás ébrenlét kérdés.

Figyelt kérdés
2 hetes a babám. A suttogó szerint 3 óránként etessem, ebbôl a 3 órából másfél óra az alvás. A maradék másfél óra az étkezés és a játék. A babám 15 perc alatt van kész a szopival, mit lehet játszani egy két hetessel a fennmaradó idôben???
2013. jan. 31. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Minden baba más. Ez az időbeosztás dolog csak tájékoztató jellegű. Rakj a kiságyába képeket, fekete-fehéret. Csíkokat, karikákat, ilyeneket. Azokat nagyon szeretik a picik.
2013. jan. 31. 14:05
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

2 hetes baba nem fog Neked képeket nézegetni.

Szoptasd, amikor kéri és ameddig kéri.

Ha ébren van, legyen ébren, ha álmos, aludjon.

Nem kell azt túlvariálni.

A babák úgy fél éves korukra (hozzávetőlegesen) kialakítanak egy rendszert maguknak, mígnem egy éves koruk körül állnak át a délutáni egy alvásra.

A fürdés ideje legyen fix nagyjából, azzal megtanulja, mikor kezdődik az éjszaka, a többi meg ahogy kijön.

3 gyerekes anyuka

2013. jan. 31. 14:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem akarlak lebeszélni a Suttogóról, mert egyrészt szíved joga, másrészt vannak azért használható dolgok benne, de ne vedd szentírásnak, és ugye nem akarod betű szerint betartani? Óvnálak tőle.

A kérdésre válaszolva: hadd nézelődjön, akár a nappaliban, melletted, beszélj hozzá, énekelj (nem baj, ha hamisan), de nem kell agyonfoglalkoztatni sem, legyen ideje felfedezni magától a világot.

2013. jan. 31. 14:14
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Én nem vagyok otthon a suttogó módszerben, de egy 2 hetes babával még nem lehet játszani. Ők még esznek és alszanak. Nekem 2 hetesen nem volt fent a babám 1,5 órát, ha jól emlékszem.
2013. jan. 31. 14:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az előttem szólóval. Egyébként a könyvben is írják, hogy ezek csak mintanapirendek. Két hetes babánál már az az idő is játéknak számít, míg pelenkázod, öltözteted. A módszer lényege nem a szoros időrend, hanem a "rutinok, és rituálék" egymásra épülése. Vagyis, evés, játék, alvás. Minden annyi ideig tart, míg a baba igényli. Az én lányaim ilyen idősen ettek, és aludtak, csak 6 hetes koruk körül kezdte érdekelni őket a külvilág. Minden baba más, vannak éberebb babák, akik szívesen nézelődnek (nekik egyenlőre ez a játék), és vannak hétalvók. Igazodj a babához, a többi kialakul.
2013. jan. 31. 14:18
 6/7 frászkarikaborsó ***** válasza:

én most olvastam a könyvet 3 hós baba mellett, és szerintem egészen piciknél ez még nem betartható. Vagy ha igen, akkor az a baba amúgy is nyugodt lenne, de pl. egy hasfájós babával nem lehet a Suttogó módszer szerint élni, vagy ha mégis ezt teszed akkor éjjel-nappal üvöltés lesz belőle. Maga a módszer egyébként úgyis kialakul előbb-utóbb minden babánál, a könyvet maximum irányadónak kell tekinteni és nem kötelező érvényűnek. És a másik hogy erőltetni semmiképp nem szabad, maximum az óvatos terelgetés irányába menj el, semmi drasztikusat nem kell tenni. Persze könnyű dícsérni a Suttogót azoknak az anyukáknak akiknek a babája amúgy is "mintababa", de a többieknél szeritem kínszenvedés ez az egész az elején. Én hagynám hogy a saját ritmusában történjenek a dolgok. Ahogy előttem is írták, arra érdemes odafigyelni hogy legyen ismétlődés a sorrendben, tehát a pelenkázás pl vagy evés előtt, vagy evés után legyen, de ne össze-vissza. A fürdés vagy kaja előtt, vagy kaja után (kinek mi jön be), de általában azért ugyanúgy. A Suttogó az alvás - evés - ébrenlét sorrendet javasolja, de ez sem mindig tartható be, gondolj bele, ha ébren van a baba és elfárad és leteszed, és felkel de még nem éhes, na akkor mit teszel? A Suttogó szerint vagy aludjon evésig, vagy egyen. Hát azért ez nem így működik :)

Egyébként a kérdésre válaszolva egy két hetessel még igazán semmit nem tudsz játszani, fokozatosan kezd majd érdeklődni a külvilág iránt, az első tudatos mosoly is legkorábban 6 hetesen jön majd, igazán onnantól lehet vele "játszani" (= megpróbálni lekötni valamivel).

2013. jan. 31. 14:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne akard egy két hetes babánál a Suttogót alkalmazni. Én olvastam és néhány dolgot alkalmaztam is, de nem ilyen pici korban. Majd 5-6 hónaposan. Most ne akarj vele játszani, mert nem érdekli, csak etesd és tedd le aludni. Ők még nem csinálnak mást. Max 10 percig bír kaja után ébren maradni, de az én lányom rögtön elaludt. Szó szerint csak evett és aludt.(Most 4,5 hónapos, és mostanában már lehet szórakoztatni, eddig nem igényelte) Ne a könyv szerint neveld, hanem figyeld a jelzéseit! Ha éhes, etesd meg, ha fáradt, tedd le aludni, ha nézelődni akar, hagyd. Ő mindent jelez, csak ki kell ismerni. Figyeld, és beáll magától a napirendetek. Ezt te úgysem tudod irányítani, ha a baba nem akarja. Két gyerekem van, tapasztalatból beszélek. Egyébként egy két hetes baba lehet, hogy két óránként akar enni, akkor adj neki, különben ordítani fog abban az egy órában, és a végén egy káosz lesz az életetek, mert fogalmad sem lesz róla, hogy mikor miért sír. Jók ezek a módszerek (nem minden), de még nem most!!!!!!!
2013. jan. 31. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!