Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért eszik éjszka 2 óránként?...

Miért eszik éjszka 2 óránként? Nappal van hogy 4 órát is alszik.

Figyelt kérdés
3,5 hónapos, egy ágyban alszunk, csak szopik. Éjjel ha ébred megvárom míg kinyitja a szemét utánna kezdem etetni. Szopi közben el is alszik. Éjszaka soha nem játszunk vele, nem pelenkázom, és nem kapcsolok villanyt. Miért ébred 2 óránként éjjel?
2013. jan. 29. 06:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amit most írni fogok, ne leszólásként értelmezd, nálunk is ez van, csakhogy az enyém 10 hónapos.

Valószínűleg a közös ágy miatt csinálja. Ott vagy a közvetlen közelében, érzi rajtad a tej illatát, te is felébredsz az első mocorgására, és már dugod is a cicit a szájába. Ez mindkettőtöknek nagyon kényelmes, te sem vagy zombi, mert a szemedet is éppen csak egy pillanatra kell kinyitni, de ennek ez az ára. :) Nappal gondolom nem vagytok ilyen szorosan közel egymáshoz, nem jut eszébe folyton felébredni.

Az én babám elvileg a saját ágyában kezd, de mégis mellettünk köt ki, mivel nincs energiám éjjelente órákat szórakozni vele. Én nem vagyok az együttalvás ellensége, főleg, hogy úgy tűnik, azt, hogy éjjel ilyen biztonságban van, többszörösen meghálálja nappal, hihetetlen nyugodt baba, órákat eljátszik magában, a szeparációs szorongás nálunk nagyjából egy hét volt. Persze valószínűleg alapból ilyen a természete, de szeretek arra gondolni, hogy azért is alakult így, mert soha nem kell félnie.

Ha érdekel, ajánlom, a Békés álom - könnyek nélkül című könyvet, a szerzője állítja, hogy szoptatás és együttalvás mellett is elérhető, hogy a baba végigaludja az éjszakát. Még nem próbáltam, de nagyon szimpatikus a hozzáállása.

2013. jan. 29. 07:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, lehet hogy tényleg a közös ágy a hunyó. A könyv érdekelne, de sajnos megvenni nem tudom. Ha lenne kis időd, és leírnád nagyvonalakban, hogy milyen ötletei vannak. Megpróbálok letölthetőt keresni, de egyenlőre nem találtam. Tudsz esetleg linket küldeni?

Minden segítséget köszönök!

2013. jan. 29. 07:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Linket én sem tudok, én megvettem.
2013. jan. 29. 08:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is ugyan ez a helyzet,5 hós lesz a lányom.Mi is együtt alszunk,úgy,ahogy az első válaszoló írja.Este (ha tudom) az ágyába teszem,de első ébredésnél már nem teszem vissza,én sem bírtam az éjszakázást.1-1,5 hós koráig mászkáltam vele éjjel,mire le tudtam tenni és elaludtam volna,kelhettem megint.Nem bírtam,így velünk alszik.Én is azt vettem észre,hogy sokkal nyugodtabb így nappal,keveset sír,csak akkor ha tényleg van valami baja.A sok ébredés hátterében én is azt véltem felfedezni,hogy érzi rajtam az illatot.Mostanában azt figyeltem meg,hogy sokszor ki sem nyitja a szemét,csak "túr" és cicit keres,de ettől a mocorgástól és is felkelek/keltem,és egyből cici volt rá a reakcióm.Most próbálok erre valami megoldást keresni én is.

2013. jan. 29. 08:36
 5/5 anonim ***** válasza:

ha tudsz angolul, akkor a No cry sleep solution download/ pdf - re ha rákeresel, akkor le tudod tölteni:).

Tényleg érdemes:). Vagy esetleg aukciós oldalon megvenni?

Azért nem tududnk főleg ide írni belőle mert nagyon "egyénre" szabottan lehet "alkalmazni", pont az a lényege, hogy nem egyenmegoldást kínál, hanem saját útra készteti a szülőt:).

2013. jan. 29. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!