Szerintetek nagy a babám? 3000grammal és 50cm-rel született és most lesz 4. -én 5 hónapos és 8500gramm és 65cm! Tápszeres baba. A gyerekorvos ki van borulva, hogy milyen nagy. Szerintetek is?
Ha azt nézük, hogy 1 éves korára kell megháromszorozni a születési súlyát, a tiéb pedig 6 hónaposan már túl lesz rajta, akkor igen, nagy.
Ha anyatejes lenne, akkor nem tehetsz semmit, max. örülsz, hogy jó a tejed.
De így, hogy tápos, szerintem elkezdheted hozzátáplálni gyümölccsel, annak közel sincs olyan kalóriatartalma, mint a tápszernek.
Egyébként pedig ha elkezd forogni, kúszni, majd lassul a hízás üteme.
Hát elég egy duci baba lehet, csak ne hogy a szíve károsodjon, remélem nem túl etetve van.
Amúgy szerintem nem nagy baba az én lányom 70 cm volt csak ehezz 7 kiló de viszont ő télleg ducika, persze majd el kezd mozogni és ha akkor nem megy le róla az lesz nagy baj nem ez ami most van. :) Nyugodj meg ráérsz akkor stresszelni ha egy éves korábban is ilyen duci lesz.
Szép nagy! :) De ne legyen emiatt rossz érzésed, inkább legyél büszke és örülj hogy jól van a kisbabád!
Az hogy az orvosotok ki van borulva, hogy milyen nagy, ne vedd magadra, csak nem az a növekedési ütem az átlagos és ezt némelyik a maga stílusában, modorában közli is.
Amúgy meg a tápszernek amúgy sincs köze ahhoz hogy 15 centit nőtt 5 hónap alatt ez inkább genetika. Majd szépen lelassul ez amikor elkezd mászni, menni.
Az én kisfiam 4 hónaposan 9 kiló és 72 cm volt. Fél évesen 10 kiló, egy évesen 11 kiló és 80 cm volt.
Ahogy elkezd mászni lelassul ez a gyors gyarapodás.
utolsó vagyok, mármint a hízás fog lelassulni.
A kisfiam is kb ennyi kiló volt, bár ő 68 centi. Mindig megjegyezték, hogy jó stramm kis kölök. LAssan két éves lesz és 12-13 között van és 92 centi.
Kis dundika, édes lehet :) Az én fiam is ekkora volt, mondjuk ő másfél kilóval nagyobb és 7 centivel hosszab volt, mikor megszületett. És anyatejes.
Mit javasolt az orvos?
Egyébként ha majd beindul a mozgásfejlődése, lehet stagnálni is fog a súlya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!