Akkor most kell cipő vagy nem kell?
Az egyik oldalon ezt olvasni: Legjobb mezítláb - a kapaszkodó totyogás majd az önálló járás bizonytalan hetei alatt ne aggódjunk babacipő miatt – hagyjuk mezítláb tipegni őket. A mezítláb járás nem csupán ideális az izmok és csontok egészséges fejlődéséhez, de a lábujjakkal jobban tudják érzékelni a talajt, amely segít az egyensúlyozásban is. Természetesen koszos, hideg vagy köztéri járólapokon és talajokon muszáj valami lábbeli használata – ez ideálisan egy puhatalpú bőr mamusz.(lásd címkép)
A másikon meg ezt: . A szobában is érdemes stabil, magas szárú cipőt ráadni, amikor mászkál.
Szerintem hülyeség a szobában is cipőt adni rá ( persze ahol járólap van,oké) de kíváncsi vagyok a véleményekre
Nekünk a koyhában járólap van, a nappaliban lamináltpadló. Húzok a lábára zoknit (de azt mindig), és úgy totyorászhat. Én csak akkor adok cipőt a lábára, ha kimegyünk. Mondjuk elég meleg a lakás, így nem kell félnem attól, hogy felfázik.
11 hós kisfiú anyuja :)
Az én lányomra mikor nagy meleg volt sem a lakásban sem az udvaron nem adtam rá semmit.Max egy nyitott szandit.Most hogy "hűvösebb" van zokni + a szamdi bentre is,mert a zokit leszedi a lábáról.Ha még hüvösebb lesz kintre cipő, bentre szerintem veszek neki egy csúszásgátlós mamuszt.
Üdv 11 hós anyuka
Mi is 11 hónaposak vagyunk. :) Kapaszkodva lépeget a kisfiam is,egyedül még nem próbálkozott vele. Csúszásgátlós zoknikat vettem már. Nálunk padlószőnyeg és pvc van a lakásban,úgyhogy nem hideg a padló.
De az ilyet úgy "szeretem",az egyik helyen ezt írják,a másikon meg az ellenkezőjét. Döntse el az ember,hogy melyik tanácsra hallgat....
Én ezt olvastam, és logikusnak tűnik:
Egyenletes talajon (járólap, lam. padló) kell a magasszárú cipő, mert nem kell dolgoznia a talpizmoknak, ezért ellustulhatnak, viszont kell, hogy vmi tartsa a bokát.
Fűben, játszótéren stb: puhatalpú cipő, mert az egyenetlen talaj segít a talpizmok fejlődésében, hiszen ott minden egyes izomnak dolgozni kell, ezért nem szabad ilyen helyeken bokatartós cipőt adni a gyerekre.
Az enyém még nem jár önállóan, de ha vezetgetem kint az udvaron, akkor zokniban, v. mezítláb van. A házban még csak mászik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!