Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az miben okozhat problémát,...

Az miben okozhat problémát, ha hamar tápszeres lesz a baba?

Figyelt kérdés
2013. jan. 24. 13:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Semmiben.

A tápszernek az egyetlen negatívumja hogy mesterségesn készül.

Míg az anyatej teljesen természetes és minden része úgy van megalkotva hogy emészthetö legyen addig a tápszer egy mesterséges tej aminek nem minden része tud felszívodni.

Pont mint a vitaminok. A vitaminok ha pl citromot, vagy répát eszünk az terme´szetes, a gyomor könnyen lebontja stb.. de már a drázséban szedett vitamin nem természetes a lebontása nehézkes és ott marad a szervezetben az adalék anyag.

Amúgy másban nem. Habár az 1-es tápszerrel túl lehet etetni a babát, de a start tápszer mindenben megegyezik az anyatejjel.

Azt nem értem meg aki annyira elrögöztt anyatejes az késöbb miért nyomja a mesterséges vitaminokat a gyereknek. Söt a mesterséges vitaminok lebontás még rosszabb mint tápszeré.

2013. jan. 24. 13:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Semmiben. Talán egy pici székrekedést okozott a legelején, de hamar helyrejött.
2013. jan. 24. 13:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2013. jan. 24. 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Barátnőm kislánya hamar tápis lett, ma már ovis, mondanom sem kell makk egészséges a pici lány, sosem beteg, nem úgy mint anno anyatejjel táplált társai! Nem az anyatejet húzom le, mielőtt félreértés lenne, csak leírom, hogy van ilyen is!!!! Amikor átállt volt pici székrekedés, kamilla teát kapott mindig a 4.napon, és az pár óra alatt segített...de aztán nem volt gond...
2013. jan. 24. 13:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Semmiben.
2013. jan. 24. 14:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem semmiben! Az én kisfiam 3 napos korától tápszeres baba. Egyáltalán nem volt tejem. Szép, egészséges, lassan másfél éves. ;-)
2013. jan. 24. 14:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinek az a ritka genetikai hajlama van, hogy az idegen fehérje képes nála elindítani autoimmun reakciót, akkor később allergiássá, cukorbeteggé, vagy más tip. autoimmun beteggé válhat.

Egyéb esetben a tápszer vitamint ugyan tartalmaz, de immunglobulinokat nem, ezért elvben az immunrendszere nem kap olyan támogatást, mint a szoptatott babáké.

A tápszer egyfajta kényszer, ha nincsen anyatej. Nekem is kevés ideig volt sajna, de ez van, el kell fogadni.

A babák többségénél semmi rosszat nem okoz.

2013. jan. 24. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!