Baj ha néha mérges vagyok a babámra?
Nem baj!
Én baromi türelmetlen természet vagyok és világ életemben utáltam a gyerekeket (oviban is mindig egyedül játszottam). A sajátomat viszont imádom, egy igazi kis tündér, jól eszik, jól alszik, nem hasfájós, igazán nagy szerencsém van. Az egyetlen, amikor ki tud akasztani, az amikor éjszaka több órás alvás után felébred, és nem bírja kivárni, hogy tisztába tegyem, hanem üvölt a ciciért. Amit persze megértek, hiszen éhes a kis drága, de olyan szinten fel tud idegesíteni a bömböléssel, hogy a végén már alig tudom betömni a száját a cicimmel (be kell őt csapnom az ujjammal, és miután arra ráharapott, akkor "cserélem" csak ki mellbimbóval, és onnantól megint ok minden). Egészen le tudok tőle izzadni... :) Szóval én a sírás miatt haragszom rá, és ezért áldom az istent és minden mennybeli csodabogarat, hogy megáldottak egy nem sírós babával, különben már idegösszeomlást kaptam volna. (képezlhetitek milyen volt a kórházban, amikor két olyan újszülöttel és anyukájukkal voltunk együtt, akik napi 24 órában tolták felváltva: az egyik abbahagyta, kezdte a másik. Az enyém meg vígan húzta a pónibőrt) :)
Kedves Kérdező! Az még csak hagyján, hogy az egyetlen babád nem akar akkor és annyit aludni, amennyit éppen Te szeretnél......Nekem már van egy második is és meg kell hogy mondjam, sokszor káosz az életünk. A kisfiam abszolút kiszámítható 2,5 éves örökmozgó, jó alvó. A kis húga 3,5 hónapos kislány, aki még össze-vissza alszik, eszik. Van, hogy a délelőtti sétán a lánykám kialussza magát, így mikor a fiam lefekszik ebéd után, a lányka akkor ébred, így vele foglalkozni kell és mire a kis hölgy elfárad és elalszik, ébred a kisfiam. Szóval nagyon ritkán van még, hogy egyszerre aludjanak délután, ami nagyon megvisel, hiszen akkor egy perc lélegzetvételnyi időm sincs. Ilyenkor én is szoktam mérges, frusztrált lenni. Emellett a kislányom nem szopizik, viszont rengeteg tejem van, amit fejnem kell, szóval még azt is be kell illesztenem a napunkba az evés-alvás-játék-séta-házimunka mellé.
Nem akarlak elkeseríteni, de leszel ennél még sokkal dühösebb is, nem csak azért mert éppen csak fél órát aludt a babád....
Ne szoktasd hozzá, hogy csak a mozgó babakocsiban aludjon jót. Ha fáradt, akkor a kiságyában is el fog aludni. Később így sokkal könnyebb és kiszámíthatóbb lesz!
Kitartást és sok türelmet kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!