Járt már valaki úgy, hogy a babája sem a cumisüveget, sem a kanalas kaját nem fogadja el?
A cumisüveget 2 hónapja nem fogadja el, ezt már megszoktam. De a kanalas kajákat eddig elfogadta és szívesen fogyasztotta (főleg a főzelékeket) és kb. 4-5 napja már az sem kell. Kb. 5-6 óránként eszik 50-60-70 ml tápszert, az nagyon kevés.
Most 6,5 hós. Ha járt valaki így, akkor mi hozta meg a változást, mikortól kezdett el újra enni? Berakom a pihenőszékbe és csak sír, megkóstolja és egyből fordítja a fejét oldalra. Szemét becsukja. Már nagyon kétségbe vagyok esve.
Lehet, hogy jön a foga és fájdalmat okoz neki. Kicsit vizsgáld meg, hogy érintésre mit szól hozzá.
Mondjuk ilyen korban nekünk még nem jött be, de a múltkor láttam egy tök ügyes kislányt. Pohárból ivott. De lehet kapni ilyen kis csőrös tálkát is, ami direkt piciknek való.
Próbáld puha kanállal, esetleg kézzel adni a szájába a kaját. Hátha az íz érzése után mégiscsak megkívánja annyira, hogy kér belőle.
Amúgy a babák ösztönösen tudják, hogy ha valami fáj, akkor nem esznek, ezzel sem akarják leterhelni magukat és gyógyulás után újra esznek rendesen. A kutyák is ezt csinálják.
De azért persze nagyon figyeld, nehogy kiszáradjon.
Próbálj adni neki másfajta kaját, gyümilevet, Sinlac-ot,banánt. Hátha unja az adott kaja ízét, állagát. Adjál neki a saját kajádból. Hadd nézze ki a szádból a húslevest. :) Hátha úgy jobban esik neki, hogy anyáét eszi. :)
Ja, meg olyan is van és néha nem értem miért, de későn veszik észre, hogy a nyelvfék túl rövid. De talán ennek azért már illett volna hamarabb is kiderülnie, ha így is lenne.
2 hónapja kezdte a nem evést, akkor gyorsan kezdtük a hozzátáplálást. Jelenleg próbálkozom mindennel, főzök neki, adok üveges kaját, mindent adok én, de semmi nem kell. Se gyümölcs, se bébikaja, se amit én főzök, semmi.
Gondoltam én is a fogzásra, de a doki szerint még soká lesz kint (persze attól mocoroghatnak, na de 2 hónapja?).
Köszönöm! Megérdeklődöm a gyerekorvostól, hogy szintetikus multivitamint kaphat-e ebben a korban. Nem tudom, ebben nem vagyok biztos.
Nektek doki mondta vagy saját magad kezdted el? És emmyni idő eltetltével kezdett el jobban enni a babád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!