Adnátok ilyen névpárosításokat gyermekeiteknek (főleg ikreknek)?
Pl.:
Fiúk: Sándor-Nándor, Róbert-Norbert
Lányok: Dóra-Nóra, Györgyi-Gyöngyi
Vegyes: Adrienn-Adrián, Alex-Alexa, Erik-Erika, Viktor-Viktória, stb.
Adnám, nekem tetszik!
Nem ikreim vannak, de hasonló nevek!
Becézve már nem annyira hasonlítanak, Sanyika-Nándi, Sándor-Nándor!
Ikreim vannak, 6 hetesek :)
Nem akartam hasonló neveket adni, így lett Juliannaés Georgina. 1 hetesek voltak, amikor megnéztem, hogy mikor van a névnapjuk. Nem hittem el: február 15 és 16. Jó, mi?
Két ikerpár ismerősöm van hasonló névvel:
Blanka-Bianka és Csongor-Zsombor. Mindenki rajtuk röhög. Szerintem gáz.
Köszönöm a válaszokat! Nem szándékozom ilyen neveket adni a gyermekeimnek, csupán kíváncsiságból kérdeztem.
Én is ismerek Nóra-Dóra, Ivett-Anett testvérpárt. Ikrekben csak Dániel-Daniella ismerősöm van.
Nagynénémnek 3 fia van, Dániel, Dávid, Dominik.
Szerintem jó nevek, sosem keverte senki, sosem nevetett rajta senki, mindenkinek tetszik!
Lányom Natália, a második nem akarja megmutatni magát, de ha lány lesz Ottília lesz. Ha kéz egy harmadik, ő Paulina lesz.
A Blanka-Bianka sztem teljesen rendben van! Nálunk ez van a családban, és senki nem röhög rajtuk, ismerősök közt sem.
Amúgy ha nekem fiú-lány ikreim lennének, nagyon esélyes a Dominik-Dominika.
Kérdező, a "vegyes névpárosítást", pl. Viktor, Viktória, én csak egyenrangú ikrekként tudom elképzelni. Ellenkező esetben úgy érezheti a kicsi, h ő nem teljes egyéniség, ő csak az első gyermeknek az utánzata. erre figyelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!