Akinek kék szemű lett végül a babája, első perctől az volt? Ha más szín is látszik, már nem lesz kék?
Nem valószínű.
Sötétedni szokott idővel a színárnyalat, világosodni nem igen.
De még soká lesz, mire kialakul.
Épp mostanában néztük, hogy a 3 évesnek is változik még.
Ebből még bármi lehet.
Lányomnak nagyon kék volt a szeme (sötét) pár hónaposan, aztán egyre világosabb lett. 9 hónaposan már világoskék volt, most 2,5 évesen pedig zöldesszürke. :)
Folyamatosan alakult neki, és nálunk is az van, hogy mindenkinek más-más a szeme színe, az én szemem is "színváltós".
Abból indulj ki elsősorban neked milyen a szemed. Sokszor öröklik a babák az anyai szemszínt (de persze az öröklődéstan ettől bonyolultabb). :)
Lányomnak is pár hónaposan kezdett változni a szeme színe. Először sötét tengerkék lett, majd belejött a szürkés árnyalat 7-8-9 hónapos kora körül. Kb 1 éves korára lett végleges, szürkés kék szeme lett végül, de olyan mint akinek több benne a középszürke mint a kék. De egyébként nagyon szép színe van. Az apjáé is szürkés kék, csak neki világosabb.
Szerintem ha a zöld megjelent a babád szemében, akkor abból már nem lesz kék. De még barna sem. Minden bizonnyal zöldes barna lesz.
Nekem 4 éves kislányom van.Először nagyon-nagyon mélykék szeme volt,ami azért is volt furcsa,mert a családban mindenkinek zöld vagy barna szeme van.Aztán 7 hónapos kora körül,mintha a szemgolyó körül egy picit elkezdett volna zöldülni,de aztán megállt,10 hónapos koráig még kék szeme volt belül egy pici zölddel,utána újra kék lett,de világosabb,mint kisbaba korában,és 16 hónapos korára elérte a végleges színt,legalábbis már több,mint 2,5 éve nem változott,most mélykék,szinte el lehet veszni benne.
Nekem sötétbarna,szinte fekete,a férjemnek zöld,és senkinek nem kék:) Ja,és igen a mi saját gyerekünk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!