Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit fizetnél anyatejért?

Mennyit fizetnél anyatejért?

Figyelt kérdés

Ha lehetőséged lenne hivatalos tejleadó anyukától anyatejet venni a 2 hónapos babádnak, akkor mennyit fizetnél érte literenként?

Eddig az anyatejgyűjtő állomásnak adtam le, ahol 1800 Ft-ot fizetnek literenként, de elég macerás eljuttatni hozzájuk és hetente csak kb. 3-4 litert visznek el. Most jelezte nekem egy házaspár hogy szívesen megvennék inkább ők a napi 5-6 dl feleslegemet és érte is jönnének. Megkóstolta a kisfiuk és nagyon szívesen fogadta. Ennyi pénzt nincs szívem elkérni tőlük, ezért kíváncsi vagyok ti mit tartanátok még elfogadható árnak. Tehát: ti mennyit kérnétek a helyemben literenként?

2013. jan. 22. 14:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha hivatalosan 1800-ért veszik literjét, akkor akár ugyanannyit is kérhetnél érte. De ha nem akarsz ilyen sokat, akkor még 1000ft is jó szerintem, és nagyon is korrekt és reális a másik árhoz képest.
2013. jan. 22. 14:20
 2/15 anonim ***** válasza:
85%

Már nem létezik a hivatalos tejadás, amikor hivatalosan anyukák viszik a tejet?

Még a barátnöm az orvosi bevizsgálás után hivatalaosan adta a tejét egy másik anyukának, aki jött érte, és a tb fizetette.

2013. jan. 22. 14:21
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

Ha úgy ítéled meg, hogy a család, akinek átadnád / eladnád az anyatejet, "megengedheti magának", hogy megvegye, akkor kérd el nyugodtan a "piaci" árát. Hiszen Te "megdolgozol" azért a lefejt tejért, gondolom.

Én is adok le tejet és sokat szenvedek a fejéssel, ami rengeteg időmet veszi el, főként a gyerekeimtől.

Ha nem is 1800 Ft-ot, de 1600 Ft-ot kérj!

2013. jan. 22. 14:23
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elkérheted ugyanúgy az 1800 Ft-ot. Ha nekem adnád el, akkor én pl. szégyellnék érte kevesebbet adni, mint amennyiért egyébkánt átveszik. (Persze ezt könnyű úgy mondanom, hogy én ki tudnám fizetni, nem tudom Ők milyen anyagi helyzetben vannak.)
2013. jan. 22. 14:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ingyen adtam kb. két hónapig kb. napi olyan 5-6 decit, szintén mindig eljöttek érte. Pedig nem is ismertem őket, anyukám egyik ismerősének a lánya volt.
2013. jan. 22. 14:34
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én egy éve 1000 forintért vettem literjét nem hivatalosan!
2013. jan. 22. 14:35
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

Hivatalos tejleadó anyukáról van szó, akinek megvannak a megfelelő vizsgálatai. Én mástól ingyen sem foganám el. Vagy Te is hivatalos tejleadó vagy és úgy adod ingyen?

2013. jan. 22. 14:36
 8/15 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem is kb. 1000 forintot kérj, hiszen, mint írtad, Ők el is jönnek a tejért, míg a gyűjtőbe Neked kellett elvinni, macerás is volt, pénzbe is került. Azért meg, hogy dolgozol vele szerintem nem illik többet kérni, hiszen azt a tejet amúgy is lefejnéd, nem?
2013. jan. 22. 14:40
 9/15 anonim ***** válasza:

Az egy héten 3,5-4 liter, ami 4000 Ft, egy hónapban 20.000 Ft kb. ha 1000-ért adod literjét!

Szerinted ennyit megengedhetőnek maguknak?!

Én nem adnék ennyit érte....

Max. Havi 10.000 Ft-ot.

2013. jan. 22. 14:46
 10/15 anonim ***** válasza:
Beszélj a védőnőddel, van rá megoldás, hogy te is megkapd érte az 1800ft/l árat, de a másik család ingyen jusson hozzá. Ha gyerekorvos felírja a babának receptre az anyatejet, akkor ún. háztól-házig rendszerben ez megoldható. Neked továbbra is fizeti a tb. 11 hónapja vagyok tejleadó, volt, hogy az anyatejgyűjtőbe ment mind, volt, hogy két bab vitték el háztól-házig, de olyan időszak is volt, mikor vegyesen ment ide is, oda is. Mindig megkaptam ért a pénzt.
2013. jan. 22. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!