SEGÍTSETEK! SOS! Miért csak éjszaka akar enni 6 hós babám, nappal meg szinte semmit?
Milyen tápszert eszik a Babád? NEM pánik keltésből és lehet, hogy köze sincs hozzá.
A Kisfiam 6 hónapos. Másfél hónapos koráig nagyon jó evő volt, 3 óránként 130 ml tápszer. Aztán csökkent, csökkent és eljutottunk oda, hogy ébren 4-5 óránként 30-40 ml. Éjjel kétszer-háromszor is evett félkómásan 130 ml-t. Közben folyamatosan vittem az orvoshoz, ahol azt mondták semmi gond, hisz fejlődik, de nem értették az én gondom, azt, hogy azért fejlődik, mert éjjel eszik 3-szor álmában. Nappal kizárt dolog volt etetni. Ha meglátta a cumisüveget ordított. Sajnos nagyon elhúzódott a dolog, mert 3 és fél hónapos korára derült ki, hogy tejfehérje érzékeny, és ezért a rossz étvágy, mert az emésztetlen tejfehérje ott marad a pociban, telítettnek érzi a pocakot és nem kíván enni. Éjjel viszont a hasfájástól ébredt, amit ez okozott, én meg azt hittem éhes, és szegényem a kis félkómás, tudatlan állapotában meg is ette. Aztán azért kelt újra, mert még jobban fájt a hasa, és megint megetettem és így ment reggelig. Emellett nálunk voltak más tünetek is, száraz bőr, később megjelent az ekcéma is, a kaki és a pukik nagyon bűzösek voltak.
Mielőtt még valaki felháborodna, nem azt mondom, hogy a te babádnak is ez a baja, mert egyáltalán nem biztos, csak ne zárd ki, mint lehetőség, nehogy nálatok is akkora gond legyen belőle, mint nálunk.
Nem tejcukor, hanem tejfehérje. A mi gyerekorvosunkkal és védőnőnkkel semmit nem értem. Hiába mondtam a problémát mosolyogva néztek rám, hogy aggódó anyuka... Van egy ismerős gyerekorvosunk, hozzá vittem el az étvágytalanság miatt. Egyből mondta mi lehet a baj, pedig a többi tünet szóba sem került. Váltottunk tápszert, szinte azonnal elfogadta, csökkent a hasfájás napról napra.
Bár a rossz evés sajnos megmaradt, elég keveset eszik napközben, éjszaka már nem eszik, de még így is sokat ébred. Már próbálok úgy hozzáállni az evés gondhoz, hogy ha nem eszik, akkor megpróbálom fél óra múlva, ha akkor sem akkor megint várok, tehát próbálok nem stresszelni rajta, mert már tudom, hogy nincs baja, csak egyszerűen ilyen evő sajnos.
Remélem nálatok is hamarosan megoldódik ez és kiderül az oka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!