Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babám tényleg...

8 hónapos babám tényleg alultáplált?

Figyelt kérdés
Ma volt a védőnő és azt mondta, hogy nagyon kicsi a kislányom. 3400 g-mal és 50 centivel született és most épp nyolc hónaposan csak 7100g és 68 cm. Fél éves státuszon 6620g és 65 centi volt, és a védőnő kevesli a fél kg-s gyarapodást 2 hónap alatt. Mellesleg én is. Sajnos alig haladunk a hozzátáplálással, mert szinte semmit nem fogad el, akkor is csak egy pár kanállal hajlandó enni. Aztán összeszorítja a száját és még a fejét is elfordítja. Próbálkoztam már mindennel, hisz második gyerek, de anno a fiammal nem voltak ilyen gondok. Próbáltam üveges kaját, próbáltam én főzni, próbáltam a szopikat tápszerrel kiváltani, de egyik se jön be neki. A szopikon kívül más folyadékot nem is iszik, csak kifolyatja a száján. Ma a védőnő azt mondta, hogy alultáplált, és vigyem el kivizsgálásra, amit holnap meg is teszek. De érdekelne, hogy más van/volt e hasonló helyzetben mint én? Mi volt az oka a nemevésnek? Nagyon tanácstalan vagyok, jól esne pár megnyugtató sor. Köszi
2013. jan. 16. 13:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen, vashiányra gondoltam már én is, ezért viszem majd kivizsgálásra. Amúgy a kislányom combocskái hurkásak is, szóval nem tűnik vékonynak, mégis megőrjít ezzel az evéshez való hozzáállással. :-) Kedves utolsó, majd megírnád, ha tudtok valami konkrétat a kicsivel kapcsolatban? Egyébként pedig a fiam a másik véglet volt, mert ő 4800gmal és 56 centivel született és gyakorlatilag bármennyit adtam neki bármiből, mindig kevés volt. A lánykám pedig most feladja a leckét.
2013. jan. 16. 15:58
 12/16 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, megírom mindenképpen! Nálunk a húgyuti fertőzést zárták ki eddig, a vérszegénységet, a fül-orr-gégészeti problémákat. Már csak a gasztroenterológia van hátra.
2013. jan. 16. 17:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es! Te hogy viseled, nem őrjít meg a tudat, hogy mindent megteszel és nincs eredmény? Én már totál ki vagyok akadva, de az én lányom legalább - ha kicsit is - de hízik. Egyébként ő sem aluszékony és nagyon aktív baba, már a 4. fogával küszködünk, még erre is gondoltam, hogy emiatt nem eszik. Viszont éjszaka 6-7 alkalommal f
2013. jan. 16. 17:19
 14/16 A kérdező kommentje:
fent van és csak cicin nyugszik meg.
2013. jan. 16. 17:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, amíg gyarapszik, ha nagyon keveset is, minden rendben van!! Minden babának más a ritmusa, a védőnőd meg egy kicsit túlreagálja + nem ért a szakmájához.
2013. jan. 16. 18:01
 16/16 anonim ***** válasza:

10-es vagyok: másfél hónapig csak ezen görcsöltem, semmi másról nem szólt az életünk, csak arról, hogy nem eszik. Ha tudjuk, akkor álmában etetjük meg, mert nekünk volt olyan pont is, amikor egyáltalán semmit, de semmit nem evett (akkor kórházba is került).

Most kb. 2 hete már kezdem elfogadni a helyzetet, már nem kapok idegösszeroppanást vagy sírógörcsöt, ha az ebédet 30 ml-rel fejezte be.

Biztos vagyok benne, hogy így nem marad, meg fog oldódni valahogy, valamikor.

Ha nem talál a gasztroenterológus semmit, akkor keresek alternatív gyógymódot.

Jobb napokon, de azok nagyon jó napok, akkor 600-650 ml között eszik, rosszabb napokon a felét.

Ő egy dkg-ot nem hízott.

Én kaptam sok bölcs tanácsot, de általában mindig jóevő gyerekek anyukáitól, akik sosem kerültek ilyen helyzetbe.

Hidd el, megértem a problémádat, mert egy anyának egyátalán nem mindegy, hogy eszik-e és mennyit eszik a gyereke.

2013. jan. 16. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!