1 évesen még nem integet és nem tapsol! Mi lehet a gond?
Minden mást rendesen csinál. 1-2 állathangot, 1-2 testrészt tud.
Csak többet kéne gyakorolni vele? Vagy mi lehet?
A fiam meg állathangot nem tud pedig sok kis és nagy állatot lát - kutyát cicát nézzük a csigákat stb. a nevüket se tudja de nem is kell hogy bárkinek bárminek megfeleljen.
gyakorolni nem kell de ha úgyis együtt vagytok attól is sokat tanul kb. 20 szót tudott a kisfiam egy évesen ezek a hoppá hejte mama baba apa anya adjál kösz ilyesmik voltak .
nem egyformák . a Te kisbabád / kisgyereked is okos .
még első v.
vagy : próbáld meg hogy kérd meg hogy integessenek neki is hátha akkor Ő is .
egyébként a taps nálunk is elöbb volt mint az integetés.
Komplett szókincse: vau-vau, cccc (cica), kö (köszönöm), te (tessék), lá (láb), ka (villanykapcsoló)
Szóval ne aggódjunk? Normális, hogy 1 évesen még csak itt tart?
A beszédfejlődését hogyan segíthetnénk? Rengeteget énekelünk, mondókázunk, beszélünk. Többet kéne azt csinálni, hogy rámutatunk valamire és mondjuk a nevét? Vagy hogyan?
Én azt figyeltem meg - nem vagyok orvos csak anya- hogy az első gyerek nem beszélt hamar a másodikra meg mindenki ráfogja hogy Ő azért teszi mert hallja a tesótól .- aki nincs is itthon a nap nagy részében mert ovis.- szv. ettől tuti nem ....
jól halad mondja majd tovább az eddig elkezdett szavakat .
sztem elég amit most mond.
eröltetni nem szabad semmit de ha látod hogy érdeklődő akkor mondd és mutasd meg neki a dolgokat pl. ha láttok egy cicát akkor mond neki hogy a kutyus ugat vau vau ..
én így csináltam nem nyávogtam meg egyebek csak ésszel.
sokat mondtam hogy mit csinálok épp szinte kommentálom az életet . kimegyek fogat mosni sika mika gyere Te is stb.
főzéskor szeret a székre felállni és nézi forgatja a dolgokat amit lehet meg is kóstoltatok vele és mondjuk neki hogy az alma savanyú a cukor édes látod érzed ? szv. mindent . persze néha kell a csend is hallgathat komolyzenét azt nagyon szeretik főleg Mozart és Beethowen.
első pár v. vagyok.
figyi ha nincs viszonyítási alapod akkor sincs semmi baj . a védőnő/ gyerekorvos tudja mit "kell" tudnia egy ekkora kisgyereknek és mondja ha kérdezed. státuszon be is ikszelik hogy beszél -e stb.
de ha normális a védőnő akkor mehettek méreckedni és lehet kérdezni Ő érted van fordulj hozzá bizalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!