Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más anyuka is a kimerültségtől...

Más anyuka is a kimerültségtől van hogy kiabál a babájával?

Figyelt kérdés

7 hónapos lányom éjjel 1/2-1 óránként kel, mindennap, napközben is rengeteget sír, születése óta hasfájós, fogzás miatt is, meg úgy egyáltalán rengeteget sír, sokszor azt sem tudom mit csináljak mér vele, hordozom is sokat és vele alszom. Mellette még itt a 3 évesem is aki képtelen egy percig egyedül elenni, szünet nélkül magyaráz, hisztizik pedig amennyit csak tudok foglalkozok vele, keresem hogyan járhatnék aí kedvében... segitségem szinte semmi, a férjem is annyira belefáradt a munka utáni káoszba, hogy szinte már alig segít.

Haragszom magamra hogy nincs végtelen türelmem és erőm, megfeszítem magam ahogy csak tudom hogy helytálljak de sokszor elszakad a cérna és olyankor kiabálok a babával is, csapkodok és egyáltalán nem olyan gyengéden viselkedek mint szeretnék, útálom ezt, álandóan sírok, a gyomrom folyamatosan görcsben, nem tudom mit tehetnék úgy érzem ha meg szakadok sem tudok elég jó anya lenni

2013. jan. 16. 10:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

Bevallom nekem is volt/van, hogy rápörölök a lányomra! Utána meg is bánom! Ez a fáradtság és a tehetetlenség... Már rég volt ilyen, szerencsére... De olyan pl. hogy rászólok erősen, mert rosszat csinál, vagy hisztizik, az mindig van! Nem durván, de erősen! Tanul is belőle, mert nem abbahagyja azonnal! De a kifakadás, amit te írsz, szerintem normális, csak valaki vagy nem vallja be, h csinál ilyet, vagy baromira türelmes!!! Szerintem mindenkivel, vagy legalább az anyák 99%-val megtörtént már ez! Esetleg nem tudod odaadni, anyukádnak/anyósnak, vagy valakinek a babádat, h kipihend magad legalább 1×? Sokat segítene! Kitartást!

ÉS NEM VAGY ROSSZ ANYA! MEGTESZEL MINDEN TŐLED TELHETŐT, ÜGYES VAGY! DE TANULD MEG SENKI SEM SZUPER ANYA! Nincs tökéletes! És ne haragudj magadra! Jobb lesz minden nemsokára!

2013. jan. 16. 11:36
 12/17 anonim ***** válasza:
47%

Nem lehet egyszerű a helyzeted....de tény, hogy ismerem magamat és én sem vállalok második babát, szerintem idegroncs lennék. 6 hónapos Manó anyukája

Esetleg beszélj szakemberrel, járjatok társaságba a babákkal, vagy add a nagyot bölcsibe

2013. jan. 16. 11:51
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
Én nem mertem volna leírni, de a "sírásterápiás" válaszolónál a pont! Ugyanezt tettem mind három gyermekemmel, születésüktől fogva (nekem az anyukám rögtön ezt javasolta, ha nem akarok megbolondulni), és nagyon bevált. A legnagyobb már 8 éves, a legkisebb 2, és semmi bajuk nem lett attól, hogy az elején sírni hagytam őket. Kiegyensúlyozott, nyugodt gyerekek (persze estére mint minden normális gyerek-felpörögnek), és én is az vagyok. Egy próbát megér, hidd el, kárt nem teszel vele bennük :) És nyugi, az összes bajod annyi, hogy ki kéne magad rendesen aludni. Nincs baj.
2013. jan. 16. 14:39
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

Mindenki úgy hagyja sírni a gyerekét, ahogy akarja, csak legalább azt ne írjuk le, hogy ezzel tutira nem teszünk semmi kárt, mert ez nincs bizonyítva.

Ez olyan, mintha azt írnám, hogy "látod, már egy éve elszívok napi egy csomag cigit, mégsem vagyok tüdőrákos".

Vannak dolgok, amiknek a következménye később vagy másban mutatkozik meg.

Ne értsetek félre, én azt gondolom, hogy nincs tökéletes nevelés, és osztom a nézetet, hogy a szülők jó állapota kell a jó otthoni légkörhöz, és ezt meg kell teremteni, csak nem mindegy, milyen áron.

2013. jan. 16. 14:52
 15/17 anonim ***** válasza:
42%
kedves utolso,nem mondtam hogy sirassa a gyereket,oda irtam hogy neki nem kell ezt csinalnia.ja es nem gondolom hogy az jobb lenne neki ha nem pihen es nincs egy napirendje es az anyuka kimerultsegeben rakiabal mert szegeny total ki van,es meg ezen kivul van gyereke akit gondoznia kell
2013. jan. 16. 15:12
 16/17 anonim ***** válasza:
68%
És ennek az ellenkezője sincs bizonyítva, hogy kárt tennénk bennük... Persze, ha már első naptól anya 0-24-ben készenlétben, hordozza, vele alszik, egy picit sem hagyja magára, akkor ne várjon mást, örökké kelleni fog neki.Amivel nincs is gond, de a végtelenségig nem lehet ezt csinálni. Anya sem gép, előbb utóbb kibukik. És persze sokkal jobb kiabálni egy kisgyerekkel... Azért lássuk be, van egy egészséges határ, én sem azt mondtam, hogy hagy sírjon órákig, legalább erősödik a tüdeje... Kérdező, ne borulj ki, nem vagy rossz anya, mert próbálkozol, egy próbát szerintem azért ez is megér, még ha csak egyetlen egy átaludt éjszakát nyersz is vele...
2013. jan. 16. 15:45
 17/17 anonim ***** válasza:
48%

nagyon sajnállak és kitartás! én megmondom őszintén pont ezért nem fogok még egy gyereket vállalni mert pont ettől rettegek amiket te leírtál. bőven elég nekünk a lányunk.

próbálj meg valahogy elszabadulni pár órára vagy egész napra egy kis wellnesre minden héten vagy kéthetente. ez sokat segít nagyon nagyon.

2013. jan. 16. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!