Gond, ha 10 hónapos kisfiam naponta már csak egyszer alszik? És miért olyan nagy jelentőségű az egyszeri napközbeni alvás a babák életében?
Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 19:46
1/8 anonim válasza:
Ha éjjel rendesen alszik,akkor nem gond.Azért jó,ha kiksorukban még alszanak napközben,mert általában elfáradnak a játékban,és a szervezetüknek kell a pihenés.
2/8 anonim válasza:
A nagymamám mindig azt mondta, amikor a fiam aludt, hogy most nől, nagyon aranyos volt. Az újszülöttek szinte alig vannak ébren, egy felnőttnek viszont elég 7 óra pihenés. A közbeeső szakaszban folyamatosan csökken a pihenés igénye a szervezetnek, pl. 7 éves gyereknek még napi 10 órára van szüksége. Persze ezek általánosságban vett szabályok, nem kötelező érvényűek, amennyiben nem nyűgös, fáradt, jól alszik éjszaka, akkor miért altatnád erővel?!
3/8 A kérdező kommentje:
kösz, csajok!
2009. aug. 29. 20:23
4/8 anonim válasza:
Alvás közben aktiválódik a növekedési hormon, ezért kell többet aludniuk, mint a felnőtteknek. Nem baj, ha csak egyszer alszik, de mennyit? Az én lányom 1 éves, és ebéd után alszik egyszer 3 órát. Én jobban örülök neki, mintha napi 3-szor aludna fél órákat.
5/8 A kérdező kommentje:
pár napja van ez a dolog. először 1, majd másfél, ma picivel több, mint másfél órát alszik. köszi a választ!
2009. aug. 29. 21:31
6/8 anonim válasza:
Pihenés, a növekedés miatt kell aludniuk és azt olvastam a napközben összeszedett tudást, álmukban, az alvás alatt rögzitik, tanulnak. akkor kerülnek a buksiban helyükre a dolgok..
7/8 anonim válasza:
Annyival egészíteném ki az előző válaszokat, hogy az agyuk megfelelő fejlődéséhez is fontos az elegendő alvás. Ezért szoktam én kiakadni mikor valaki egy 2 éves gyereket már nem altat nappal, mert a "gyerek nem akar aludni". Még a 4 éves gyereknek is szüksége van a nappali alvásra.
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2009. aug. 30. 09:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!