Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jól csinálom a hozzátáplálást?

Jól csinálom a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Babámat 2 órakor szopiztatom, 3 órakor adok neki egy kis ételt (alma, krumpli, répa eddig jutottunk még csak el), 4 órakor pedig megint kap egy kevés szopizást. Ezután már csak 6 órakor szopizik, a fürdés és a masszírozás után.

A 3 órai étkezéseken kívül még csak szopizunk (6 hónapos)

2013. jan. 11. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:

2 óránként szopik még?

S a leírásod szerint eszik 2-3-4 órakor is, tehát ilyenkor óránként?

Nem tudom, nekem ez furcsa, de persze úgy csináld, ahogy akarod.

Mikor ki akartam váltani egy étkezést, akkor kóstoltattam, majd utána szopizott. Nem óránként, hanem kb. 3 óránként volt igénye. Először a délelőtti órákban kóstoltattam inkább amúgy.

Ha nem akarsz kiváltani étkezést, szerintem akkor is várj több időt, az egy óránkénti evés nekem soknak tűnik.

De hát ahány anya, annyi baba, annyi féle hozzátáplálási-szokás.

2013. jan. 11. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
korainak találom a fürdetést,18 órakor?
2013. jan. 11. 21:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem az volt a kerdes, hogy mikor kell a gyereknek furodnie, hanem, hogy jol eteti-e!

Ha csak kostoltatsz, azaz 1 kaveskanal valamit adsz, akkor jo igy, de ha az etkezest szeretned kivaltani, akkor csinald ugy, ahogy az elso mondta, adj neki egy keves puret, utana pedig szoptasd addig, amig jol nem lakik.

Fel evesen mar nem szabad a gyereket 1-2 orankent etetni, mert ezzel ahhoz szoktatod hozza, hogy folyamatosan jon a kaja, es kesobb nassolossa valik, mert az ilyen pici korban berogzodott szokasok megmaradnak orok eletre.

Szoval, ha megetetted, szopott, akkor igy egy rovid intervallum alatt el tudod majd erni, hogy eves utan mar nem ker szopit, mert jollakik a purevel.

Erdemes rendszerben etetni, tehat minden nap kb. ugyanabban az idoben. Mi 11-kor eszunk, utana pedig 3-kor van a kovetkezo szopi.

Azert erdemes a del kozeli idopontban etetni rendes kajaval, mert ha valamitol faj a hasa, vagy esetleg gorcsot okoz elso nekifutasra, akkor nem ejjel sir, hanem napkozben, es az ejszaka marad ataludt es nyugodt.

2013. jan. 11. 21:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is délelőtti időpontban kezdtem el a hozzátáplálást, és utána megkínáltam az anyatejjel. Annyit kért, amennyit. Általában aludt utána, és csak a következő esedékes szopikor kapott/kért megint tejet. Soknak tűnik, hogy ilyenkor te óránként szoptatsz.
2013. jan. 11. 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:
A 3-as válaszoló tökéletesen leírta az én véleményemet is. Azt meg nem értem, hogy hogy jön ide, hogy korán fürdetsz. (Amúgy szerintem nem, én 5 körül szoktam, mert mindenképpen étkezés előtt kell a bukós babámat fürdetni, a következő étkezése meg már későn van. Csak újabban divat, hogy egyesek este 10-11 körül fürdetnek.)
2013. jan. 11. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!