Mi volt az első szava a babátoknak és mikor mondta ki azt?
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát, mindenhova ment a zöld kéz.
Kicsit aggódtam, h mi le vagyunk maradva és esetleg nem foglalkozok vele eleget, de így megnyugodtam.
Most 14 hónapos a fiam az ő szavai: vau-vau (minden négylábú állat) de már megkülönbözteti a cicát és azt mondja, h ciszic :D mondja a nemet és a brüm-brüm, ugye bármilyen gépjárműre :)
Kisfiam 9,5 hónaposan kezdte el mondani, hogy NEM és DE. Tudatosan, mindig jókor használta. 10 hónaposan kezdte el, hogy vu-vu (kutyára), te-te (tente), baba, bá (apa). Szép sorban jöttek az újabb szavak. Másfél évesen kezdett rövid, 2-3 szavas mondatokban beszélni.
Egyáltalán nincs lemaradva a picikéd. :)
Első vagyok. Valakinek nem tetszett, hogy 8 hónaposan megszólalt a lányom. De már megszoktam. Most 22 hónapos, mondatokban beszél, mondókákat, dalokat tud. De nyilván ezt is csak kitalálom.
Kedves utolsó válaszoló! Ne aggódj, hogy nem beszél még a gyermeked. Ő biztosan másban ügyes, másban fejlődik éppen. A lányom hiába beszél folyton, nem olyan ügyes a mozgásban. Nem tud motorozni, nem tud ugrálni, meg hasonlók. Szóval ne aggódj! Vissza fogod majd néha sírni a csendes időszakot. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!