Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert van hogy a mai anyukak...

Miert van hogy a mai anyukak mindenhez segedezkozt hasznalnak?

Figyelt kérdés
ugyertem a babakhoz?jarssegito,babikomp,szopiparna,babaorzo,sterilizalo,elektromos hinta stb.Rendben van hogy ezek kozul vannak hasznos dolgok de ugy erzem egy csomo felesleges is es ha nincs meg minden panikba vannak az anyukak mintha a baba fejlodese a targyaktol fuggne.csak en latom igy?meg vannak fura kerdesek is pl":bekakilt,tisztaba tegyem?
2013. jan. 11. 15:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Mai anyuka vagyok, ezek közül csak bébiőröm van, ami egyben légzés figyelő is és sterilizálóm. Van ezek mellett ételmelegítőm is,, babavizet használok, és a ruháit is mosógéppel mosom! :)Szerintem HA már vannak ilyen dolgok, miért ne használnánk? Hisz a saját életünket könnyítjük vele. Meg minek a terilizáló? Azért, mert ma már 5milliószor (ha nem több) több a vírus és baktérium. Minek a légzésfigyelő? Utána nézhetsz, mióta van, szerintem negyed annyi a bölcsőhalál. Ezek mind mind hasznos dolgok. Nem nélkülözhetetlen, de jó ha van.
2013. jan. 11. 16:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A felsoroltak közül egyiket sem használtam soha, viszont az alábbi kérdés az enyém volt a javából... :o)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2013. jan. 11. 16:23
 13/20 A kérdező kommentje:
STERILIZALNI TUDTOMMAL LEHET KIFOZESSEL IS
2013. jan. 11. 16:24
 14/20 A kérdező kommentje:
NEM ERRE A KERDESRE GONDOLTAM DE AZERT EZ SEM KTYAFULE:):)VEGUL TISZTABA TETTED?FELEBREDT?
2013. jan. 11. 16:28
 15/20 anonim ***** válasza:

Én úgy kezdtem a terhességet,hogy semmi ilyet nem veszek. Pl.mikrónk sincs ,mert mindent meg tudunk melegíteni a gáztűzhelyen ,sütőben. Ezt sokan furcsálják. Először nem volt pénzünk venni, majd mire lett volna úgy döntöttünk mégsem kell,hiszen havi 2800ft a gáz számla ha használom egész nap és akkor is ha nem.

Ezért a baba cuccait is a gázon főzöm ki.

De pihenőszéket is vettem ,mert olcsón jutottam hozzá. Hát azt nem szerette így kapott egy elektromos hintát karácsonyra amit imád. És igen is jó ,mert addig sokszor volt ,hogy csak délután tudtam enni,mikor elaludt végre és nem a kezemben. Most pedig beleültetem és tudok enni, vagy wc-re menni.

Mint sok anyuka én is egyedül vagyok,nagyik,család, messze ,barátok akik segíthetnének ugyan úgy szülők. Nekem kell minden nap főznöm,kiteregetni, kitakarítani, a kutyáimmal játszani, a gyerekkel lenni, boltba menni, kutyákkal sétálni így ha van olyan lehetőség ,hogy a babámat lekössem akár 1 órára is akkor megragadom. Hogy mit csinálok amikor alszik. Egyszer elnetezem az időt , máskor hajat mosok,rendbe teszem magam, vagy megfőzök .

Járássegítőt valószínű venni fogok,szerintem sokszor élvezni fogja a gyerekem ,hogy nem én fogom a kezét így nincs annyira korlátozva hanem játszva tanulhat.

SZerintem az ősök is használták volna ezeket ha lett volna. Gondoljunk a babakocsira,előtte is megvoltak a nők, de a babakocsi feltalállása után csak könnyebb lett, mára pedig minden anyukának van.

2013. jan. 11. 16:30
 16/20 anonim ***** válasza:

Ahogy írtam, két óra alvás után tisztába tettem.

De már rég volt, csak aznap frusztrált voltam nagyon, arra még emlékszem. :o)

És nem lett semmi baja, az első két hétben állandóan kakilt, átlag napi 15 pelus fogyott, aztán szépen beállt a normál kerékvágásba.

Ma vidám 7 hónapos világát éli. :o)

(Épp alszik, kakimentesen :D )

2013. jan. 11. 16:37
 17/20 anonim ***** válasza:

Off:

Azt tudod, hogy a csupa nagy betű a (n)etikett-ben ordítást jelent?

Szóval válts kicsire, és ne kiabálj velünk...

2013. jan. 11. 16:38
 18/20 anonim ***** válasza:

Mert miért ne könnyíteném meg a dolgom bizonyos eszközökkel, ha tehetem?

Régen a mamám kb. a szántóföldön szülte meg apukámat, azért én örültem (és mindenki így van ezzel szerintem), hogy erre már van kórház!

Cumisüvegmelegítőt pl. vettem, mert tápszeres a babám, és egyszerűbb beleállítani a vizet és melegen tartani, mint forralgatni, lehűteni. Mikrózni meg nem akartam annyira!

Babaörző! Hát aki nem lakásban lakik, annak jól jöhet. Most pl. nemrég ki kellett mennem havat lapátolni, vittem magammal, mert így nem üvölti véresre a torkát a gyerek, mire meghallom!

Nyilván van sok más számára felesleges dolog, de az még másnak lehet hasznos. És ha tényleg megkönnyít dolgokat, akkor miért ne?

2013. jan. 11. 17:11
 19/20 A kérdező kommentje:
Akkor kisbetuvel:)Nagyon eltulzottan ertettetek amit irtam,en is korhazban szultem nem a szantofoldon,mosogeppel mosok,cumibol etetek,angol wc-t hasznalok,pembers pelust,stb.de vannak dolgok amiket nem latom hogy nagy hasznuk lenne.vizhomero,meg hasonlok.Van kezem megnezem meleg e a viz,van fazakam meg vizem kifozom a cumisuveget,jarni minden gyerek megtanul segedeszkoz nelkul,autoshordozom van mert kell,pihenoszek stb ok.de ertelmetlen jatekok stb,pl mesemondo maci???hat minek az?mondjunk mi meset nem?szoptato parna?miert nem tud a baba egy normal parnan szopizni?az enyem tudott.(nem szupersos pedig,hanem normal gyerek)ilyenekre gondoltam nem arra hogy tuzet csiholok itthon es annal melegszunk.na de koszi minden valaszt es kellemes estet.(a nem kakis babanak meg puszi:))
2013. jan. 11. 19:27
 20/20 anonim ***** válasza:

Azért, mert ha adottak az ilyen lehetőségek, akkor hülye lennék nem élni velük, már ami számunkra tényleg hasznos.

Pl. szerintem sokkal egyszerűbb a sterilizálót pár percre bedobni a mikróba, mint állandóan mindent kifőzögetni.

2013. jan. 11. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!