Meddig ehet egy baba tápszert ugy hogy főként ez a fő tápláléka?
Figyelt kérdés
Kislányomnak még csak néha néha adok kanalas ennivalót ,de néha gyönyörüen megeszi ,ma pl 3 kanál sütőtökpüré aztán nézett rám mint borju az ujkapura hogy most mit akarok még tőle ,egyszerüen nem nyitotta ki a száját ,aztán még próbálkoztam vele pár kanállal ,aztán feladtam!!
Behoztam 220ml tápit és mindet megitta majd bealudt kb 2 órára!!
Ez mit jelenthet?
A gyümölcsdeszerteket viszont mind megeszi!!
Nem értem ,vagy még várjak pár hetet?
Meddig fedezi a tápi a tápanyagszükségleteit??Előre is köszönöm a válaszokat
2013. jan. 11. 14:21
1/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem irtam hogy 6 hós lesz 19.én
2013. jan. 11. 14:22
2/7 anonim válasza:
mennyi idos? teljesen rendben van ha meg 8 hosan is a fo taplaleka a tapszer lesz. A tapszeres babaknal csak azert mondjak, hogy korabban el lehet kezdeni a hozzataplalast, hogy a baba szokja az uj izeket, mert a tapszer mindig egy izu, az anyatej ize meg valtozik. Van anyuka aki a tapszeres babat, is csak 6 hos kora utan kezdte hozzataplalni. Es ha 3-4hetente valtasz ki egy etkezest, akkor ha utannaszamolsz kb 8-9 hos mire kb. ugyanannyi tejet iszik, mint mast eszik. Lanyomnal amugy tipikus jele volt ha valami nem izlett neki, hogy 3 kannallal evett csak meg, tobbszor nem nyitotta ki a szajat, es hiaba kinaltam utanna massal, nem hitte el hogy az mas.
3/7 anonim válasza:
ja az lemaradt, hogy szerintem nem eri meg varni mar a hozzataplalassal, lassan kinalgatni, es van egy szabaly a babaknal: ha mar 15-szor kostolta, es meg mindig nem kell neki, akkor lehet kijelenteni, hogy nem szereti a baba :), ezt egy okos konyvben olvastam
4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszodat, már féltem hogy le leszek szólva mert ur isten nem táplálom már keményen hozzá a picimet!!
2013. jan. 11. 14:40
5/7 anonim válasza:
Nekem a lányaim jobban kedvelték az édes ízeket. Nagyon sokáig a gyümölcsöket részesítették előnyben. A zöldségféket sokára fogadták el. Próbáld gyümölccsel keverni a zöldségeket. Például a sütőtököt almával. Lehet, hogy így szívesebben megeszi. Ha pedig nem, akkor 1 hét múlva kínáld meg újra. Semmi baj nem lesz belőle, ha főleg tápszerezik, de próbálkozzatok kitartóan. Ha van íz, amit nagyon kedvel, az sem baj, ha egy hétig eszi azt.
6/7 anonim válasza:
6 hónapos a fiam és reggel meg lefekvéshez kap már csak tápszert. Imád enni és nincs semmi baja. A sütőtököt elég sokára tudtam belevarázsolni. (4 hósan kóstoltattam vele először és csak mostanába eszi meg) Először nálunk is sok gyümölcsöt evett a faim, mostmár egyensúlyban van a zöldséggel.
7/7 anonim válasza:
1 éves korig elvileg a fő táplálék anyatej vagy tápszer, azaz minimum 50%ban ezt kéne kapnia a WHO ajánlása szerint
szerintem nyugodtan ráérsz, ha még csak 6 hónapos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!