Mennyit beszél 22 hónapos kisfiatok?
Az én fiam kb. 15 "szót" használ, ezek között vannak szótagok, hangutánzások. (pl. va-va, ga-ga, mi-mi-mi, ma-ma-ma) De szerepel a baba, a nem is.
Nem kéne már többet beszélnie, igazi szavakkal? Mondatokat? Amúgy sokat beszél, babanyelven.
FIam 20 hós, és most kezdi összerakni a szavakat kis mondatokká, pl. anya gyere.
kb. 50 szót használ, ezek nem szótagok, és ismétlések, és most egy pár napja nagyon beindult, mindent mond utánunk.
Fiam 20 hós. Nagy a "szókincse", de sok szónak csak az első hangzóit mondja, vagy dupláz. Banán=ba, nagy=naaaa kecske=keke, papagáj=papa és a papa is papa, stb. Én és azok akik sokat találkoznak vele értjük, de egyébként aki nem ismeri fogalma sem lenne róla mit beszél. Mondatokat úgy mond hogy anya baba kakaó=anya kérek kakaót. Mondókákat elkezd, vagy folytat, de itt is csak a szavak elejét mondja általában. Pál, Kata, Péter=Pááá és ritmusra üti a lábát. Szóval ennyi, de van egy kislány aki nála két hónappal fiatalabb és gyönyörűen beszél, rövid mondatokat alkot. A zenebölcsibe ahova járunk van egy kisfiú, aki amíg be nem töltötte a 2. életévét meg sem mukkant, utána végig énekelte az összes mondókát.
Szerintem nincs okod az aggodalomra. Hagyd kibontakozni, mondókázzatok sokat, olvass neki sokat, énekeljetek. Lehetőleg ugyanazokat ismételjétek, ilyen korban az ismétlés nagyon fontos.
Kisfiam 23 hónapos, 28 hétre született. 14 hónaposan mondta ki az első szót, most 4-5 szavas, és bővített mondatokban beszél. Mindent el tud mondani, sokkal könnyebb már vele így az élet.:) Pl. "Apa elment dolgozni, majd később haza jön." "Majd később indítjuk a mosógépet". Akkor ő most csodagyerek? Nem hiszem. Inkább arról van szó, hogy nagyon jó a beszédkészsége, és jó fél évvel megelőzi a kortársait. Viszont csak 19 hónaposan tette meg az első lépéseit. Minden baba más ütemben fejlődik, aztán 3-4 éves korukra szinte egy szinten lesznek szerintem, ne aggódj!
Egy tizenéves és egy 23 hós anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!