Kezdjek aggódni? 2 hónapos kislányunk nem tartja meg a fejét hason fekve.
Szombaton lesz 2 hónapos. Születése óta tesszük hasra, de nem szeret úgy lenni, mindig sírás lesz a vége. Az utóbbi 3 hétben naponta többször is hasra tettük, hogy gyakoroljon, de nem tartja meg a fejét, csak fekszik oldalra fordított fejjel. Lábával kapar, fenekét kitolja, de a fejét nem fordítja. (hozzáteszem 3 hetesen simán átfordította a fejét)
Hiába zenélek, éneklek, ösztönzöm arra, hogy megmozdítsa a fejét, nem akar.
Ha lefekszem háttal az ágyra, és a mellemre teszem hason fekve, nagyon szépen megtartja a fejét.
Mit tegyek, hogy megtartsa, és ne utáljon hason feküdni?
Kedden megyünk a gyerekorvoshoz, természetesen megemlítem neki, most a Ti tapasztalataitokra lenne szükségem.
Köszönöm!
Szia! Nekem is 2.5 hós a kislányom és ugyanazt csinálja mint a tied. Sír hason, de néha egy kicsit azért muszály hasra tenni. Nagyobbiknál is így volt mindig pár perc hason és egyre többet, napról napra. Aztán megerösödik :)!
3 hetesen még nem voltak pufókák még kisebbek voltak könnyebb volt tartani, átfordítani a buksit.
Az én babámra azt mondták a dokik, hogy enyhén hipotón.
Kádban úszást szerettem volna csinálni vele (a nagytesóval is csináltuk). Amikor kijött az oktató nem is kezdte el vele, mert nem tartotta rendesen a fejét, hanem kb 3-4 alkalommal jött ki és gyógytorna feladatokat mutatott. Párnappal 8 hónapos kora előtt már felállt. Szóval jócskán behoztuk a lemaradásunkat :)
Sokat kell hintáztatni. Akár pokrócba (takaróba) fektetve, karban hintáztatva, stb. Meg persze van még jó pár feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!