Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdjek aggódni? 2 hónapos...

Kezdjek aggódni? 2 hónapos kislányunk nem tartja meg a fejét hason fekve.

Figyelt kérdés

Szombaton lesz 2 hónapos. Születése óta tesszük hasra, de nem szeret úgy lenni, mindig sírás lesz a vége. Az utóbbi 3 hétben naponta többször is hasra tettük, hogy gyakoroljon, de nem tartja meg a fejét, csak fekszik oldalra fordított fejjel. Lábával kapar, fenekét kitolja, de a fejét nem fordítja. (hozzáteszem 3 hetesen simán átfordította a fejét)

Hiába zenélek, éneklek, ösztönzöm arra, hogy megmozdítsa a fejét, nem akar.

Ha lefekszem háttal az ágyra, és a mellemre teszem hason fekve, nagyon szépen megtartja a fejét.

Mit tegyek, hogy megtartsa, és ne utáljon hason feküdni?

Kedden megyünk a gyerekorvoshoz, természetesen megemlítem neki, most a Ti tapasztalataitokra lenne szükségem.

Köszönöm!

2013. jan. 3. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom is utált hason lenni,2 hónaposan ő is azt csinálta,mint a te lánykád,csak feküdt vagy sírt. Én is meg voltam rémülve,de most 3 hónapos és már egy 2hete ha nem több kiemeli a mellkasát és nagyon szépen tartja a fejét. Szerintem ne aggódj,majd kialakul.
2013. jan. 3. 10:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, akkor várok türelmesen. Azzal nyugatom magam, hogy előbb-utóbb úgy is megemeli...
2013. jan. 3. 10:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is 2.5 hós a kislányom és ugyanazt csinálja mint a tied. Sír hason, de néha egy kicsit azért muszály hasra tenni. Nagyobbiknál is így volt mindig pár perc hason és egyre többet, napról napra. Aztán megerösödik :)!

3 hetesen még nem voltak pufókák még kisebbek voltak könnyebb volt tartani, átfordítani a buksit.

2013. jan. 3. 10:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Persze, ha sír, akkor is hagyom egy darabig. Csak az a fura, hogy nem csinál szinte semmit, amitől erősödhetne a nyakacskája. Lehet, hogy azért is, mert nincs sokat ölben? Csak akkor emelem fel, ha büfi van, vagy átrakom egyik-helyről a másikra. Jó, persze, egyszer-kétszer felkapom, de inkább mindig melléfekve beszélgetek vele, és úgy szeretgetem. Ha ölben van úgy is erősödik a nyaka, nem?
2013. jan. 3. 10:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam 5 és fél hónapos, de még mindig utál hason lenni! De ha magamra fektetem akkor viszont imádja. A nagykönyv szerint 3 hónaposan kell megtartania a fejét, de ha kicsit később csinálja az se nagy baj, mert nem minden baba egyforma!
2013. jan. 3. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Lányom holnap lesz 3 hónapos.Ő hason alszik.Ha hasra teszem,hogy emelje a fejét és mellkasát,nem csinál semmit csak pihenget.Forditjaa fejét rendesen és ülve tartja mindig,de hason fekve nem emeli magát.Elmáászik az ágyban meg ha a keze a hasa alatt van,vissza fordul a hátára és oldalról is,de oldalra se fordul és hasra se.
2013. jan. 3. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én babámra azt mondták a dokik, hogy enyhén hipotón.

Kádban úszást szerettem volna csinálni vele (a nagytesóval is csináltuk). Amikor kijött az oktató nem is kezdte el vele, mert nem tartotta rendesen a fejét, hanem kb 3-4 alkalommal jött ki és gyógytorna feladatokat mutatott. Párnappal 8 hónapos kora előtt már felállt. Szóval jócskán behoztuk a lemaradásunkat :)

Sokat kell hintáztatni. Akár pokrócba (takaróba) fektetve, karban hintáztatva, stb. Meg persze van még jó pár feladat.

2013. jan. 3. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!