Túlfáradt, túlpörgött egy hónapos babának lehet adni kb 20-30 ml gyenge citromfű teát?
Én a lányunkat hasra raktam, simogattam szépen, lassan a hátát és pár perc alatt be is aludt. Persze, cumi volt a szájába. Akkor még nagyban cumis volt.
Este pedig úgy altattuk, hogy sötét szobában elemlámpával világítottunk a falára és közben dúdoltunk neki. Amikor pedig elfáradt (kezdetben szinte pillanatok alatt), akkor hasra raktuk és simogattuk a hátát.
kb. fél éves koráig ment ez a progi. Azóta magától elalszik. Igazi kis angyal :)
Búék :)
tehát akkor ezek szerint nem... :)
Jó, megpróbáljuk becsavarni a törcsijébe (nincs ilyen pólyálni való plédünk), hátha. Hason még élénkebb, akkor aztán tuti éjjel is fent lenne...
Köszi a válaszokat!
Nem, dehogy, nehogy adj neki!
El fog fáradni, hidd el. Feküdj le, a hátadat támaszd meg, kissé ülő helyzetben legyél, gyereket vedd a mellkasodra, dúdolj neki, paskold a fenekét, esetleg ringasd kicsit, hallkan, dúdolj. Legyetek sötétben, esetleg félhomályban, és NE ADD FEL! Nem baj ha tiltakozik, vagy mocorog eleinte, Te csak tartsd magadon, és paskold a pelusát. Hidd el hamarosan el fog ernyedni, ellazul, megnyugszik. Te is nyugodj meg, ne siess, úgy készülj ennek az egésznek, hogy az is lehet, hogy 1 óráig ott fogsz vele feküdni, takarózz be, pisilj előtte, stb. Légy nyugodt.
Menni fog!:-)
apa bealtatta, fogalmam sincs, hogyan, de sikerült. Alszik majdnem 4 órája! Lassan felkel szerintem megint, remélem most nem kell már neki ilyen sok idő, hogy elaludjon! (amúgy, lehet hogy apa paskolgatta a fenekét, és attól aludt el, nem tudom, én feladtam így a hat órás sikertelenség után...)
Köszönöm nektek is a választ, akkor a citromfűvet nem vetem be, majd csak 3-4 hónap múlva, ha nagyon nagy szükség lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!