6 hónapos a kislányom, már 3 hónapja nem szopizik. Kakaót tejet mikortól adjak neki?
Nyugodtan adj neki tejet, kakaót és joghurtot is. Nem kell hallgatni az ellenzőkre. Mi is kaptunk gyerekkorunkban, sokan már a születésüktől kezdve. Ha a mi szervezetünk feltudta dolgozni, akkor a babáinké is feltudja. Ennyit nem változik az emésztőrendszer egy generáció alatt.
Mindhárom gyerekemnek adtam már 4-5 hónaposan tejet,. Mindegyik egészséges és nem allergiás semmire.
Köszönöm a lepontozást! :)
Én nem vagyok a tej ellen, sőt! Valamilyen szinten osztom is az előző véleményét. A mai ajánlásokkal sem igazán értek egyet, de azért nehogy már egy 6 hónapos baba sima tejet és kakaót igyon! Meg krémtúró... Azzal is bőven ráérne még. Legalább 10-12 hós koráig kapjon tápszert, azután fokozatosan szokassa a tejhez, ha már tovább nem tudja megvenni a tápszert, vagy nem akar várni.
Szerinted miért sír fel éjjel többször, miért nyüszizik? Mert rosszat álmodik?
Hú, szerintem inkább hanyagold még azt a krémtúrót és joghurtot. Tejes dolgokat egy éves kor után ajánlott csak adni a babának, lehetséges hogy ezért is kel fel sírva éjjel, mert fáj a pocija.
Védőnőt nem kérdezted meg erről??
Reggelire és vacsorára még mindenképpen tápszer kéne 1 éves koráig. Joghurt, tejföl, sajt, túró legkorábban 8 hónapos kortól, tehéntej leghamarabb 1, de inkább 3 éves kortól ajánlott.
Biztosan a hasa fáj az idegen fehérjétől.
Az intoleranciák és allergiák (a mostani hasfájáson, esetleg pöttyösödésen kívül) előjöhetnek 30-40-50 évesen is. Minek kockáztatni?
Sokunk születése óta kakaót iszik? :))))
1 éves kora után adhatsz neki egyébként tejet és kakaót.
Valóban érdekes dolgok ezek. Én ilyen idősen már javában tejbegrízt kaptam és élek..
Sőtt 15 éve már 2 hónapos kortól lehetett kapni bébiételeket, a védőnőnk szerint 5 hónapos korig semmit nem kell adni (csak tápszert)
Én magamra hallgatok nem a szakkönyvekre meg védőnőre, elvégre sem az én, sem a korombeliek emésztőrendszere nem ment tönkre...
Jöhet a lepontozás a szakkönyves mamiktól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!