Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti felébresztitek a babátokat,...

Ti felébresztitek a babátokat, hogy meglegyen a napirend, és ne csússzon a fürdetés időpontja?

Figyelt kérdés

8 hónapos a kisfiam, és reggel mindig máskor ébred. Hol 5-kor, hol 8-kor, hol meg a kettő között valamikor. Az étkezések időpontjait igyekszem tartani (10-kor tízórai, 14 óra körül ebéd, fél 6 uzsi, közötte igény szerint szopik), de a két alvása mindig máskorra esik. Sokszor fel kell ébresztenem, hogy pl.ne ötkor vagy hatkor aludja a másodikat. 8-kor fürdetünk, de ha 5-nél tovább alszik, nem alszik el fürdés után. Érzem, hogy nem jól van ez így. Mit tehetnék? Ti hogy csináljátok?

Köszönöm.

2012. dec. 30. 17:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy mindig van egy nagyokos, aki minden második szót olvas csak el és még azt is félreértelmezi. Nehéz élete lehet.
2013. jan. 2. 14:04
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
8-as válaszolónak üzenem,igaza van.Két gyerekem akik már felnőttek,amikor szülés után haza vittem őket,a fürdetés időpontjához ragaszkodtunk és mindig úgy alakult hogy este 8-kor már aludtak mint a bunda,ennek előnyét a bölcsis,ovis és iskola időszakban láttuk nagy előnyét.Bizony a bölcsinél mivel én is ott dolgoztam sokszor reggel 3/4 6-kor együtt nyitottunk mert munkaidő kedvezmény nekem nem volt ,nem is bántam.Este 8-ra aludtak és reggel korán kipihenten ébredtek és a suliba se volt gond amikor 0-dik órára kellett menniük.És itt van most a munkahelyük ahová járnak dolgozni szintén korán kell kelniük.Még is kiegyensulyozott felnőttek ,elvégezték a főiskolát a fiam repülőgép pilota a lányomnak is jó állása van.Igen is a gyerekkori jó napi rend meghatározója lesz a késöbbi életüknek.
2013. jan. 2. 18:09
 13/13 anonim ***** válasza:

Hmm kifárad az oviban suliban. Tény az én lányom is. De ehhez nem kell bölcsibe járnia, hogy estére lefáradjon.

Most senkit sem akarok megbántani. De ez, hogy nincs a gyereknek naprendje most tök mindegy hogy mondjuk a gyereknek kell, hogy kialakuljon az időérzéke és ha nincsenek egyetlen egy olyan szokás sem ami a megfelelő időben van és mindig ugyan akkor szerintem nem fog kialakulni.

Az én személyes tapasztalatom az, hogy azért nem fáradnak el estére a csemeték mert túl sokat ülnek a baba kocsiban és a szülők igen keveset viszik közösségbe. Bölcsibe amikor szoktattuk a lányomat meg is jegyezték, hogy látszik, hogy vittem játszótérre a lányomat mert feltalálta kint magát. Na meg az aki délután négykor altatja az sem jó szerintem. Mert nem alussza ki magát de ez már bőven elég ahoz, hogy az éjszakákkal gondok legyenek.

Én felnőttként is időben fekszem le ha tudom, hogy időre megyek és korán. Akkor nem maradok fent éjfélig hanem bizony 9 10 körül lefekszem és időben fel is tudok kellni.

Azért szerintem nem ez az átlag, hogy a gyerekek minden gond nélkül átállnak.

2013. jan. 2. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!