Te fürdeted mindennap pár hetes babádat?
6 hetes a kisfiam,eddig mindennap ugyanabban az időben fürdettem mióta hazajöttünk a kórházból,hogy legyen egy megszokott rutinja.
végül is nem is azért fürdetem mert olyan koszos lenne,
hanem mert neki is jobb a komfort érzete és már beállt neki az órája arra hogy fürdés-szopi-alvás..
de úgy gondoltam hogy mikor 2 hónapot betölti,akkor már csak 2 naponta fürdetném,de félek hogy ez megzavarná, és borul minden.
szerintetek fürdessem továbbra is mindennap vagy próbálkozhatok egy nap kihagyással?
köszi szépen .
oké persze..ez csak egy ötlet volt
köszi a hozzászólásokat,!!
mi kétnaponta fürdetjük a négyhetes kislányunkat, aki amíg naponta fürdettük üvöltött, és ficánkolt, alig lehetett három percre vízbe rakni, hogy lemossuk. De most már 2 hete kétnaponta fürdetjük, már kétszer úgy fürdött, hogy nem visított, hanem csak nyöszörgött és tegnapelőtt már az sem, úgyhogy nála ez vált be. Most fogjuk mingyárt megfürdetni megint, kíváncsi leszek, hogy fogadja majd.
Amúgy az is rendszeresség, ha kétnaponta fürdeted a babát, csak mindig ugyanabban az időben tedd. Mi azért fürdetjük este tizenegykor, mert így éjfélre megkajál és olyan álmi lesz, hogy alszik fél ötig, néha fél hatig is.
de mindenki a maga ritmusa szerint intézi ezeket a dolgokat (amúgy szerintem őrültség naponta kétszer zuhanyozni, de ez egyéni szoc probléma), ha neked úgy jó hogy kétnaponta, vagy úgy hogy naponta, akkor ezt kövesd. AMúgy a kétévesed bevonhatnád, hogy segítsen fürdetni, mint valami játék, és akkor egyszerűbb lenne. Pl mossa meg a kicsinek a kezeit, talpát, amíg te fogod őt, vagy hozza oda neked a törülközőt, és dörgölje végig a picit a törcsiba csavarva, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!