Szabályosan kúszik, térdelő helyzetben matatja a játékokat, ha felkapaszkodik állásba, akkor is térdelő pozíción keresztül (sokszor térdelve marad). Feláll, és pár lépést tesz oldalra ha van vmi ösztönző tárgy amit el akar érni.
Nekem azt mondta a védőnőm, h a lényeg, h kússzon vagy másszon. Az mind1,hogy melyik, csak valamelyik :)
2012. dec. 21. 16:41
2/13 anonim válasza:
Vannak babák,akiknél kimarad (lehet csak időszakosan) 1-1 mozgásforma.Sokszor felcserélődnek, pl. hamarabb kezd el menni és csak utána mászik (barátnőm kisfiánál is így volt).
Nem okoz gondot,ne idegeskedj emiatt.
2012. dec. 21. 16:41
3/13 anonim válasza:
A mászás a bal-jobb oldalak váltogatása miatt fontos nagymozgás, ezért nem vagyok benne biztos, hogy a kúszás kiváltja ezt. Szerintem pánikra nincs ok, de a gyerekorvosnál megér egy kérdést.
2012. dec. 21. 16:54
4/13 anonim válasza:
A mászás fontos.
2012. dec. 21. 17:04
5/13 anonim válasza:
A mászás fontos. A kúszás nem helyettesíti!
2012. dec. 21. 18:14
6/13 anonim válasza:
Nekem a dévényes azt mondta, hogy mindeggy lenne, hogy kuszik vagy négykézlábazik. Mert a váltott mozgás a lényeg! Tehát jobb és bal! Kedves utolsó nem jol tudod!
2012. dec. 21. 19:48
7/13 anonim válasza:
Első vagyok!
Köszi a lepontozást, de tényleg így tudom, h mind1! És ahogy látom az utolsó is egyett ért és ő is tudja! A lényeg, h csinálja... Minden baba más, valakinél ezt valakinél azt csinálja! Az én lányom kúszott is meg mászott is, de a szomszéd kisfiú, pl. csak kúszott és utána felállt! Teljesen egészséges kisfiú! Szóval a lényeg, h ne aggódj! Teljesen rendben van!
2012. dec. 21. 20:23
8/13 anonim válasza:
A váltott mozgás a lényeg, nem az, hogy leteszi-e a hasát, vagy nem! Sőt, a kúszás erősíti a hátizmokat. Ezért is fontos, hogy sokáig csinálja.
Egyébként ez az egész teória csak feltevés egyelőre. Még nem tudni, hogy a tyúk volt-e előbb, vagy a tojás. ( a genetikailag tanulási és mag zavarra hajlamos gyerekek nagy része kihagyja a kúszás-mászást. De ezt nem tudni, hogy ok-e, vagy okozat)
2012. dec. 21. 20:49
9/13 anonim válasza:
A mászás azért fontos, mert később az írás-olvasás készséggel van kapcsolatban az az agyi terület,mely ezért felel. Az nem baj, hogyha nem először mászik és uána jár, hanem, ha teljesen kimarad. Akár később, hogyha már játszotok és ösztönzöd a mászásra (pl kutyák vagytok, kergetitek a labdát, stb...), az is nagyon jó ennek a bajnak a kiküszöbölésére. :) rengeteg alkalmad lesz arra, hogy gyakoroljátok a mászást, csak ne feledkezz meg róla!
2012. dec. 21. 20:59
10/13 anonim válasza:
az én fiam nem mászot de még ülni se akart hanem fel állt és azota megsem áll már 5 éves és a védönö azt mondta hogy már isibe mehetne jövöre 2007 oktoberben születet
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!