2 kis lyuk a szívében. Másnál volt hasonló?
3 hetes a kisfiam,mikor eljöttünk a kórházból szívzörejt hallottak,tovább küldtek UH-ra,ahol megállapították, hogy a pitvarok között van egy pici lyuk meg a kamrák között is.Az orvos nem ijesztett ránk,azt mondta ezek bezáródhatnak maguktól,kontrollra kell járni.Tegnap voltunk az első kontrollon,még látta a lyukakat,de csak 4 hónap múlva rendelt vissza,azt mondta különösebb teendő nincs,csak figyeljük és ha bármi furcsát tapasztalunk(fáradékonyabb,megváltozik a bőrszíne)akkor vigyük vissza.
2.babám,elsőnél semmi ilyen nem volt.
Esetleg van/volt még valaki hasonló cipőben?
Semmi baj, ne aggódj! A kisfiam is így született: "lyukas szívvel", szívzörejjel. Másfél évig rendszeresen jártunk kardiológiára, szívultrahangra, nyomon követték folyamatosan.
És hogy miért ne ijedj meg: a kardiológusunktól tudom: minden újszülött csekély fokú kamrai és pitvari sövényhiánnyal jön a világra (ez a lyukas szív), ez így természetes, rövid idő múlva ez rendeződik, élettani folyamat. Azoknál a babáknál, akiknél ez nagyobb mértékű az átlagosnál, ott szívzörejt lehet diagnosztizálni, én hallottam is, fura surrogó hang, mert máshogy áramlik a vér a szíven keresztül... A lényeg, hogy a kisfiamnak szépen megszűnt, rendeződött, "beforrt", és szeptemberben voltunk utoljára kontrollon, mert minden rendben. Most 23 hónapos, korababa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!