Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 kis lyuk a szívében. Másnál...

2 kis lyuk a szívében. Másnál volt hasonló?

Figyelt kérdés

3 hetes a kisfiam,mikor eljöttünk a kórházból szívzörejt hallottak,tovább küldtek UH-ra,ahol megállapították, hogy a pitvarok között van egy pici lyuk meg a kamrák között is.Az orvos nem ijesztett ránk,azt mondta ezek bezáródhatnak maguktól,kontrollra kell járni.Tegnap voltunk az első kontrollon,még látta a lyukakat,de csak 4 hónap múlva rendelt vissza,azt mondta különösebb teendő nincs,csak figyeljük és ha bármi furcsát tapasztalunk(fáradékonyabb,megváltozik a bőrszíne)akkor vigyük vissza.

2.babám,elsőnél semmi ilyen nem volt.

Esetleg van/volt még valaki hasonló cipőben?

2012. dec. 20. 11:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szomszèd kisfiùnak volt ilyen. 1 èves koràra teljesen rendbe jött, semmi gondjuk, problèmàjuk nem volt.
2012. dec. 20. 14:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Semmi baj, ne aggódj! A kisfiam is így született: "lyukas szívvel", szívzörejjel. Másfél évig rendszeresen jártunk kardiológiára, szívultrahangra, nyomon követték folyamatosan.

És hogy miért ne ijedj meg: a kardiológusunktól tudom: minden újszülött csekély fokú kamrai és pitvari sövényhiánnyal jön a világra (ez a lyukas szív), ez így természetes, rövid idő múlva ez rendeződik, élettani folyamat. Azoknál a babáknál, akiknél ez nagyobb mértékű az átlagosnál, ott szívzörejt lehet diagnosztizálni, én hallottam is, fura surrogó hang, mert máshogy áramlik a vér a szíven keresztül... A lényeg, hogy a kisfiamnak szépen megszűnt, rendeződött, "beforrt", és szeptemberben voltunk utoljára kontrollon, mert minden rendben. Most 23 hónapos, korababa

2012. dec. 20. 15:28
 13/13 A kérdező kommentje:
igazán köszönöm a többi választ is!!Már teljesen megnyugodtam:))Nálunk is biztos minden rendben lesz:)
2012. dec. 21. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!